НАЧАЛО Алткойни

Circle официално представи USDC в мрежата на Polkadot

септември 22, 2023 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Circle официално представи USDC в мрежата на Polkadot

Circle, емитентът на USD Coin (USDC), втората по големина стабилна монета по пазарна капитализация, разшири обхвата си, пускайки USDC в блокчейна Polkadot.

На 19 септември Circle официално представи USDC Coin (USDC) в мрежата на Polkadot, като направи Polkadot USDC достъпен за разработчици и потребители.

Polkadot USDC вече е достъпна за разработчици и потребители и функционира в рамките на центъра за активи Polkadot (DOT). Тази споделена параверига е предназначена за управление, емитиране и прехвърляне на дигитални активи в огромната екосистема на Polkadot.

Polkadot USDC се обслужва изключително чрез Circle Account и Circle API, а потребителите трябва да прехвърлят USDC от своя Circle Account на външен адрес на портфейл в рамките на Polkadot Asset Hub, преди да използват протокола XCM за прехвърляния.

Със съвместимостта си с 14 блокчейнa USDC вече надминава конкурента си USDT, стабилната монета на Tether, по отношение на поддържаните платформи. Очаква се това разширяване да повиши полезността на USDC и да го направи по-достъпен за голям спектър от случаи на употреба, включително транзакции, търговия, заемане и предоставяне на заеми в различни паравериги.

Тъй като екосистемата на Polkadot продължава да се разраства, потенциалът на USDC да се превърне в широко приет доларов актив вероятно ще се увеличи. Това развитие е не само от полза за търговците и потребителите, но и има потенциала да окаже значително въздействие върху бъдещето на дигиталните финанси.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

AI с прогноза за цената на Solana през 2024 година

С неотдавнашното нарастване на интереса към изкуствения интелект (AI) след появата на ChatGPT, други платформи от подобно естество демонстрираха своята практичност. 

декември 7, 2023 22:00 2 мин. четене

Binance добавя нова криптовалута, но това се оказа лоша идея

Binance се сблъска със значителни сътресения поради проблемно листване на Anchored Coins EUR (AEUR), стабилна монета, което доведе до значителни загуби за потребителите. 

декември 7, 2023 19:00 2 мин. четене

Cardano: Пазарната капитализация на ADA скочи с $1 милиард

Cardano (ADA) се превърна в значим дигитален актив в рамките на по-широкия пазар, като отбеляза забележителен скок в пазарната капитализация с над $1 милиард, съчетан със 100% скок в обема на търговията.

декември 7, 2023 18:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.