НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Един фактор ще тласне цената нагоре и то скоро – Santiment

септември 22, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Един фактор ще тласне цената нагоре и то скоро – Santiment

Платформата за блокчейн анализи Santiment твърди, че има шанс Биткойн (BTC) скоро да повиши цената си поради един фактор.

Платформата за анализи посочи, че към шорт позициите на Биткойн има доста интерес на две големи крипто борси, което може да създаде предпоставки за шорт скуиз и да изпрати BTC отвъд $30,000.

Според Santiment Биткойн трейдърите агресивно шортват както на Deribit, така и на Binance, което прави потенциалните ликвидации по-вероятни за повишаване на цените. Цената на BTC е +4%, откакто миналата седмица започна да се появява увеличение на шорт позициите. Има голяма вероятност това да продължи.’

Шорт скуиз се случва, когато търговците, които заемат актив на определена цена с надеждата да го продадат на по-ниска, за да приберат разликата, са принудени да изкупят обратно заетите активи, тъй като инерцията се движи срещу тях, предизвиквайки по-нататъшно покачване.

Santiment също така посочи, че мрежовата активност на Биткойн се е повишила този месец, когато BTC е преминал нивото от $27,000.

Освен това от платформата отбелязаха, че китовете намаляват притежанията си на стабилни монети, което показва, че покупателната им способност не е толкова силна, колкото когато Биткойн беше над $30,000 през юни.

Според компанията за анализи сега въпросните притежанията са на най-ниското ниво от шест месеца насам.

В заключение от Santiment споделиха, че когато китовите портфейли с над $5 милиона се увеличат отново, то това най-вероятно би било сигнал за обрат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.