НАЧАЛО Други

Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

юли 10, 2018 20:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

Инвестиционното банково посредничество Benson Oak разкри, че ще помпа "около 100 млн. Долара" в startup-и в Израел, с "акцент" върху блокчейн, предаде местният израелски вестник "Jerusalim Post" на 9-ти юли.

Дъщерното дружество на Benson Oak Ventures, разположено в централната част на Чехия, ще се фокусира специално върху израелския пазар.

След като вече са събрали 25 млн. Долара, очаква се още 75 млн. Долара, като компанията изразява своята вяра в потенциала както на Израел като юрисдикция, така и на местни бизнес проекти.

„Вярвам, че в Израел съществуват големи предприемачи, които ръководят платформите на бъдещето, като създават и разрушително използват блокчейн технологията“, каза управляващият партньор на Benson Oak, Робърт Коен, добавяйки:

„Преди шест години се преместих в Израел и със страст към изграждането на компании създадох Benson Oak като нова платформа за предоставяне на финансов и оперативен капитал на най-добрите предприемачи в Израел и в света.

Докато е последната стъпка в дейността на фирмата в Израел, блокчейн формират нова посока, като подробностите за потенциалните участници във фонда все още не могат да бъдат оповестени.

Benson отчететоха над 5 млрд. долара от 2003 г. насам, като първият им фонд за подкрепа на компанията за интернет сигурност, AVG.

Блокчейн технологията междувременно продължава да става все по-популярна в страната тази година. Както бе съобщено през март, правителството на Израел прие ориентирана позиция към иновации, основаващи се на блокчейн, в държавните служби и извън тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене