НАЧАЛО Други

Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

юли 10, 2018 20:01 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чешка фирма събира $100 милиона от фонд за израелски startup-и

Инвестиционното банково посредничество Benson Oak разкри, че ще помпа "около 100 млн. Долара" в startup-и в Израел, с "акцент" върху блокчейн, предаде местният израелски вестник "Jerusalim Post" на 9-ти юли.

Дъщерното дружество на Benson Oak Ventures, разположено в централната част на Чехия, ще се фокусира специално върху израелския пазар.

След като вече са събрали 25 млн. Долара, очаква се още 75 млн. Долара, като компанията изразява своята вяра в потенциала както на Израел като юрисдикция, така и на местни бизнес проекти.

„Вярвам, че в Израел съществуват големи предприемачи, които ръководят платформите на бъдещето, като създават и разрушително използват блокчейн технологията“, каза управляващият партньор на Benson Oak, Робърт Коен, добавяйки:

„Преди шест години се преместих в Израел и със страст към изграждането на компании създадох Benson Oak като нова платформа за предоставяне на финансов и оперативен капитал на най-добрите предприемачи в Израел и в света.

Докато е последната стъпка в дейността на фирмата в Израел, блокчейн формират нова посока, като подробностите за потенциалните участници във фонда все още не могат да бъдат оповестени.

Benson отчететоха над 5 млрд. долара от 2003 г. насам, като първият им фонд за подкрепа на компанията за интернет сигурност, AVG.

Блокчейн технологията междувременно продължава да става все по-популярна в страната тази година. Както бе съобщено през март, правителството на Израел прие ориентирана позиция към иновации, основаващи се на блокчейн, в държавните служби и извън тях.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене