НАЧАЛО Други

Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

май 26, 2018 21:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

Чешката газоснабдителна компания Pražská plynárenská планира да купува енергийни проекти в и около Прага с криптовалута, съобщиха местната медия Hospodářské noviny на 25-ти май.

Газкомпанията се стреми да създаде нова инвестиционна платформа в областта на зелените и газовите проекти в страната, като позволи на заинтересованите страни да допринесат както в чешката крона, така и в цифровата валута. В допълнение към това, че crowdfunding-a в крипто ще бъде достъпен, компанията ще приема и цифровите валути като начин на плащане за услугите им.

Павел Янечек, председател на управителния съвет на Pražská plynárenská, заяви, че инициативата на компанията е средство за привличане на по-младо поколение клиенти, като казва:

Опитваме се да отидем при младите клиенти от другата страна на улицата, ние не искаме да бъдем възприемани като стари нефункциониращи молци.

Според Янечек компанията ще има оперативен платежен портал веднага след юни. Цифровите валути, които се използват за плащане, автоматично се преобразуват в фиатна валута. Янечек казва: „Няма да спекулираме за развитието на крипто. Но ако някой иска да плати с алтернатива, искаме да го направим възможно.“

С над 42 000 потребители, Pražská plynárenská е единствената чешка компания в бранша, която приема криптовалути за услугите, които предоставя.

Съобщението идва малко след като компанията обяви рекордни печалби. Отчасти помощта се дължеше на суровата зима, като печалбите нараснаха с 30 млн. до 1.19 млрд. Крони (53.9 млн. Долара), докато продажбите достигнаха близо 12 млрд. Крони (544 млн. Долара). Компанията прогнозира по-високи обороти и повече клиенти тази година, но очаква общата рентабилност да бъде по-ниска.

През август миналата година чешката национална банка заяви, че криптовалутите като Биткойн не представляват заплаха за конвенционалната банкова система. Изявление, публикувано от банката, озаглавено „Не се страхувай от Биткойн „, твърди, че фиатните валути са все още, по-подходящи за търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Майкъл Бъри предупреждава, че предстои икономическа зима

Майкъл Бъри, инвеститорът предвидил ипотечната криза от 2008 г., продава почти всички активи от портфейла си, предупреждавайки за масивен срив на фондовия пазар. 

август 19, 2022 17:43 1 мин. четене

Украинският крипто фонд похарчи $54 милиона за военно снаражение

Един от военните фондове с нестопанска цел в Украйна е похарчил $54 милиона от даренията си в криптовалута за военно оборудване, докато страната навлиза в 25-ата си седмица от нахлуването на Русия.

август 19, 2022 15:16 1 мин. четене

Мартин Шкрели предполагаемо загубил $450,000 в крипто

Бившият хедж фонд мениджър Мартин Шкрели твърди, че масовият срив на неговата криптовалута, наречена Мартин Шкрели Ину (MSI), се дължи на хакерска атака, която е резултат от опит за изтегляне на порнографски файл.

август 18, 2022 21:05 1 мин. четене

Robinhood значително намали офертата си за придобиване на Ziglu

Robinhood понижи офертата си за придобиване на британската финтех компания Ziglu, като намали първоначално предложения размер на сделката от $170 милиона на $72.5 милиона на фона на бурните времена за крипто стартъпите.

август 18, 2022 19:22 1 мин. четене