НАЧАЛО Други

Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

май 26, 2018 21:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чешка енергийна компания ще продава газ за крипто

Чешката газоснабдителна компания Pražská plynárenská планира да купува енергийни проекти в и около Прага с криптовалута, съобщиха местната медия Hospodářské noviny на 25-ти май.

Газкомпанията се стреми да създаде нова инвестиционна платформа в областта на зелените и газовите проекти в страната, като позволи на заинтересованите страни да допринесат както в чешката крона, така и в цифровата валута. В допълнение към това, че crowdfunding-a в крипто ще бъде достъпен, компанията ще приема и цифровите валути като начин на плащане за услугите им.

Павел Янечек, председател на управителния съвет на Pražská plynárenská, заяви, че инициативата на компанията е средство за привличане на по-младо поколение клиенти, като казва:

Опитваме се да отидем при младите клиенти от другата страна на улицата, ние не искаме да бъдем възприемани като стари нефункциониращи молци.

Според Янечек компанията ще има оперативен платежен портал веднага след юни. Цифровите валути, които се използват за плащане, автоматично се преобразуват в фиатна валута. Янечек казва: „Няма да спекулираме за развитието на крипто. Но ако някой иска да плати с алтернатива, искаме да го направим възможно.“

С над 42 000 потребители, Pražská plynárenská е единствената чешка компания в бранша, която приема криптовалути за услугите, които предоставя.

Съобщението идва малко след като компанията обяви рекордни печалби. Отчасти помощта се дължеше на суровата зима, като печалбите нараснаха с 30 млн. до 1.19 млрд. Крони (53.9 млн. Долара), докато продажбите достигнаха близо 12 млрд. Крони (544 млн. Долара). Компанията прогнозира по-високи обороти и повече клиенти тази година, но очаква общата рентабилност да бъде по-ниска.

През август миналата година чешката национална банка заяви, че криптовалутите като Биткойн не представляват заплаха за конвенционалната банкова система. Изявление, публикувано от банката, озаглавено „Не се страхувай от Биткойн „, твърди, че фиатните валути са все още, по-подходящи за търговия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX е новия Lehman Brothers, твърди Джанет Йелън

Министърът на финансите Джанет Йелън сравни срива на FTX с този на Lehman Brothers.

декември 2, 2022 9:33 1 мин. четене

Binance значително разширява обхвата си с нова придобивка

Най-голямата криптоборса Binance планира да навлезе отново на японския пазар, придобивайки 100% дял в лицензиран доставчик на крипто услуги в страната.

декември 1, 2022 21:41 1 мин. четене

Тези два фактора могат да сринат криптовалутите, твърди Марк Юско

Известният мениджър на хедж фонд, Марк Юско изрази мнението си дали сривът на FTX ще ускори или забави мечия пазар. В неотдавнашен подкаст Юско насочи вниманието върху два ключови елемента на крипто сектора – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) и Tether (USDT). 

декември 1, 2022 20:32 1 мин. четене

Ето какво доведе до сривът на FTX, според директора на BlackRock

По време на срещата Dealbook 2022 на New York Times, Лари Финк, главният изпълнителен директор на най-голямата компания за управление на активи в света BlackRock сподели, че според него причината за неуспеха на FTX е, че тя е създала свой собствен токен, който е централизиран и следователно противоречи на целия етос на криптовалутите.

декември 1, 2022 17:45 1 мин. четене