НАЧАЛО Други

Чарли Мънгър заклейми крипто инвеститорите, че ще загубят парите си

октомври 10, 2023 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър заклейми крипто инвеститорите, че ще загубят парите си

Инвестиционният ветеран Чарли Мънгър, 99-годишният заместник-председател на Berkshire Hathaway, наскоро изрази скептицизма си към дигиталните активи, включително Биткойн (BTC), като предположи, че повечето от тях в крайна сметка ще загубят стойността си.

По време на презентация на конференцията ZoomTopia на Zoom, Мънгър, който е дългогодишен сътрудник на Уорън Бъфет, откровено заяви, че инвестирането в криптовалути е неразумно.

Той отбеляза:

Не ме карайте да започвам с Биткойн – това беше най-глупавата инвестиция, която някога съм виждал. Повечето от тези инвестиции отиват на нула.

През 2021 г. Мънгър, известен със скептичното си отношение към Биткойн и дигиталните активи, изрази съжалението си, че криптовалутите изобщо са били въведени.

Той подчерта:

Повярвайте ми, хората, които се занимават с криптовалути, не мислят за клиента, а за себе си.

Освен това Мънгър отново изрази убеждението си, че изкуственият интелект (AI) получава прекалено голямо внимание в сравнение с действителната си стойност, въпреки значителния напредък в тази област.

Той твърди:

Мисля, че се хайпът е прекалено много. И смятам, че вероятно е повече, отколкото трябва да бъде. Винаги сме имали изкуствен интелект, при който софтуерът създава още повече софтуер. И, разбира се, това е много полезно, [но] ние го имаме от дълго време.

По време на събранието на акционерите на Berkshire Hathaway през 2023 г. Мънгър запазва скептицизма си по отношение на хайпът около изкуствения интелект, заявявайки:

Аз лично съм скептично настроен към част от този хайп, която се вдига около изкуствения интелект. Мисля, че старомодният интелект работи доста добре.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.