НАЧАЛО Други

Милиардерът Чарли Мънгър критикува AI

октомври 8, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Милиардерът Чарли Мънгър критикува AI

Чарли Мънгър, милиардерът и вицепрезидент на Berkshire Hathaway, изглежда не е притеснен от нарастващия хайп около изкуствения интелект (AI).

По време на неотдавнашната конференция, организирана от Zoom Communications Plc, Мънгър изрази убеждението си, че понастоящем AI привлича повече внимание, отколкото заслужава.

Изкуственият интелект е едно от най-значимите технологични постижения днес, като последната вълна от интерес беше предизвикана от ChatGPT на OpenAI. Този чатбот, който демонстрира изключителна точност в отговорите на потребителските запитвания, събра над 100 милиона потребители през първите седмици от съществуването си, което подчертава революционния му характер.

В допълнение към ChatGPT се появиха и забележителни приложения като Bard и MidJourney. В момента различни други иновации в областта на изкуствения интелект подобряват дигиталния пейзаж, като гиганти в индустрията като Microsoft и Google инвестират значителни суми, за да останат в челните редици.

Въпреки това Мънгър смята, че напредъкът в областта на AI е “преувеличен”, макар да признава значителния му потенциал. Някои видни технологични лидери може да имат различни възгледи, но въпреки това изглежда има консенсус относно важността на създаването на подходящи рамки, които да гарантират отговорното използване на тази технология.

Мънгър продължава да критикува Биткойн – позиция, която поддържа от няколко години. Като най-близък довереник на Уорън Бъфет, той се възползва от възможността да потвърди убеждението си, че Биткойн се нарежда сред най-съмнителните инвестиции, които някога е срещал.

Новите технологии често предизвикват спорове, особено когато основните им концепции оспорват установените институции. Докато изкуственият интелект приема различни форми в своите приложения, Биткойн представлява материален актив, чиято стойност надминава тази на много конвенционални финансови инструменти на днешния пазар.

Независимо от присъщата им стойност, изглежда, че Биткойн, криптовалутите и AI ще продължат да се сблъскват с критики от страна на уважавани инвеститори.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

2 акции, които може приятно да изненадат инвеститорите през 2024 година

В условията на оживен пазар общата тенденция на инвеститорите е да се насочват към добре познати акции. Привлекателността на популярността обаче не винаги означава стабилна инвестиция.

декември 3, 2023 12:00 4 мин. четене

Кой печели най-много от сделката между Binance и правителството на САЩ?

След неотдавнашното споразумение на стойност над $4 милиарда между Binance и американските власти конкурентите в сферата на обмена на криптовалути, а именно Coinbase и Bybit, се превърнаха в значителни печеливши.

декември 3, 2023 10:00 2 мин. четене

БРИКС: Още 20 държави искат да се присъединят към алианса

Според изявленията на южноафриканския посланик Анил Сооклал в неотдавнашно интервю, има официални заявления от 20 нови държави, които искат да се присъединят към алианса БРИКС.

декември 3, 2023 8:00 2 мин. четене

Саудитска Арабия ще инвестира $5 милиарда в държавите от БРИКС

По време на неотдавнашната среща на върха на ООН за климата Обединените арабски емирства (ОАЕ), като новоприет член на БРИКС, поеха значителен ангажимент от $5 милиарда за укрепване на икономическото партньорство.

декември 2, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.