Home

Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

16.11.2022 11:09 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

Докато неотдавнашната криза, причинена от срива на FTX, продължава да сее хаос на пазара на криптовалути, критиците споделиха своите мнения за ситуацията. 

Сред тях вече се нарежда и заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър.

Всъщност Мънгър нарече криптовалутите “лоша комбинация” от “отчасти измама и отчасти заблуда” и “валута, която е добра за похитителите”. Той направи тези коментари по време на интервю, проведено от Беки Куик от CNBC, публикувано на 15 ноември .

По мнението на дясната ръка на Уорън Бъфет:

Това е отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация, не харесвам нито измамата, нито заблудата, а заблудата може да е дори по-крайна от измамата. (…) Едно 12-годишно момче може да стане милионер, просто ще го нарече Mungercoin и ще започне да го търгува. Това е лудост, това е слабоумие.

Освен това Мънгър изразява мнението си, че “репутацията е много полезна във финансовия живот. Да унищожиш репутацията си, като се свързваш с мошеници и мошенически промоции, е огромна грешка”

Той обясни:

Боли ме, когато в моята страна виждам хора, които някога са били считани за уважавани, да помагат на тези неща да съществуват. Това е много, много лошо нещо. Страната не се нуждае от валута, която е добра за похитителите.

Според милиардера “има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Те не се интересуват дали става дума за детска п*******ция или за Биткойн. Ако е гореща, те искат да участват в нея. Мисля, че това е напълно безумно.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Монети напускат борсите с рекордни темпове


Междувременно Мънгър отдавна изрази неприязънта си към криптовалутите, оприличавайки ги на венерическо заболяване. Според него инвеститорите “никога не трябва да докосват” цифрови активи и че всеки, който ги продава, е “или заблуден, или зъл”.

На среща на акционерите през април 2022 г. той подчерта, че е склонен да избягва “неща, които са глупави и зли и ме карат да изглеждам зле в сравнение с някой друг – а Биткойн прави и трите”, докато Бъфет по-рано нарече крипто “отрова за плъхове”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Един отговор на “Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.