НАЧАЛО Други

Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

ноември 16, 2022 11:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

Докато неотдавнашната криза, причинена от срива на FTX, продължава да сее хаос на пазара на криптовалути, критиците споделиха своите мнения за ситуацията. 

Сред тях вече се нарежда и заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър.

Всъщност Мънгър нарече криптовалутите “лоша комбинация” от “отчасти измама и отчасти заблуда” и “валута, която е добра за похитителите”. Той направи тези коментари по време на интервю, проведено от Беки Куик от CNBC, публикувано на 15 ноември .

По мнението на дясната ръка на Уорън Бъфет:

Това е отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация, не харесвам нито измамата, нито заблудата, а заблудата може да е дори по-крайна от измамата. (…) Едно 12-годишно момче може да стане милионер, просто ще го нарече Mungercoin и ще започне да го търгува. Това е лудост, това е слабоумие.

Освен това Мънгър изразява мнението си, че “репутацията е много полезна във финансовия живот. Да унищожиш репутацията си, като се свързваш с мошеници и мошенически промоции, е огромна грешка”

Той обясни:

Боли ме, когато в моята страна виждам хора, които някога са били считани за уважавани, да помагат на тези неща да съществуват. Това е много, много лошо нещо. Страната не се нуждае от валута, която е добра за похитителите.

Според милиардера “има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Те не се интересуват дали става дума за детска п*******ция или за Биткойн. Ако е гореща, те искат да участват в нея. Мисля, че това е напълно безумно.”


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Монети напускат борсите с рекордни темпове


Междувременно Мънгър отдавна изрази неприязънта си към криптовалутите, оприличавайки ги на венерическо заболяване. Според него инвеститорите “никога не трябва да докосват” цифрови активи и че всеки, който ги продава, е “или заблуден, или зъл”.

На среща на акционерите през април 2022 г. той подчерта, че е склонен да избягва “неща, които са глупави и зли и ме карат да изглеждам зле в сравнение с някой друг – а Биткойн прави и трите”, докато Бъфет по-рано нарече крипто “отрова за плъхове”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Цените на руския петрол спадат – Индия ще засили покупките

На фона на спада на цената на руския суров петрол, която падна под границата от $60 за барел, заедно с по-широкия спад на международните бенчмаркове, Индия очаква увеличение на придобиването на руски петрол, както разкри високопоставен правителствен източник, говорил анонимно пред Reuters наскоро.

декември 9, 2023 20:00 2 мин. четене

Китай се закани да даде силен тласък на икономиката си през 2024 година

Китай пое ангажимент да засили фискалната си политика през 2024 г. в опит да стимулира икономиката си в затруднено положение. 

декември 9, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа поема инициативата – задават се нови забрани за износа на руски газ

Страните от Европейския съюз са на път да прекратят окончателно вноса на руски газ с въвеждането на мерки, целящи да забранят достъпа на руски енергийни компании до техните газопроводи и терминали.

декември 9, 2023 11:15 3 мин. четене

БРИКС: Индия с важно съобщение за присъединяването на Пакистан към съюза

Индия, като член на БРИКС, наскоро отправи запитвания относно интереса на Пакистан да се присъедини към алианса.

декември 9, 2023 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.