НАЧАЛО Други

Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

ноември 16, 2022 11:09 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда

Докато неотдавнашната криза, причинена от срива на FTX, продължава да сее хаос на пазара на криптовалути, критиците споделиха своите мнения за ситуацията. 

Сред тях вече се нарежда и заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър.

Всъщност Мънгър нарече криптовалутите „лоша комбинация“ от „отчасти измама и отчасти заблуда“ и „валута, която е добра за похитителите“. Той направи тези коментари по време на интервю, проведено от Беки Куик от CNBC, публикувано на 15 ноември .

По мнението на дясната ръка на Уорън Бъфет:

Това е отчасти измама и отчасти заблуда. Това е лоша комбинация, не харесвам нито измамата, нито заблудата, а заблудата може да е дори по-крайна от измамата. (…) Едно 12-годишно момче може да стане милионер, просто ще го нарече Mungercoin и ще започне да го търгува. Това е лудост, това е слабоумие.

Освен това Мънгър изразява мнението си, че „репутацията е много полезна във финансовия живот. Да унищожиш репутацията си, като се свързваш с мошеници и мошенически промоции, е огромна грешка“

Той обясни:

Боли ме, когато в моята страна виждам хора, които някога са били считани за уважавани, да помагат на тези неща да съществуват. Това е много, много лошо нещо. Страната не се нуждае от валута, която е добра за похитителите.

Според милиардера „има хора, които смятат, че трябва да участват във всяка сделка, която е гореща. Те не се интересуват дали става дума за детска п*******ция или за Биткойн. Ако е гореща, те искат да участват в нея. Мисля, че това е напълно безумно.“


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Монети напускат борсите с рекордни темпове


Междувременно Мънгър отдавна изрази неприязънта си към криптовалутите, оприличавайки ги на венерическо заболяване. Според него инвеститорите „никога не трябва да докосват“ цифрови активи и че всеки, който ги продава, е „или заблуден, или зъл“.

На среща на акционерите през април 2022 г. той подчерта, че е склонен да избягва „неща, които са глупави и зли и ме карат да изглеждам зле в сравнение с някой друг – а Биткойн прави и трите“, докато Бъфет по-рано нарече крипто „отрова за плъхове“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Един отговор на “Чарли Мънгър: Криптовалутите са измама и заблуда”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Какво се случва с имота на Ружа Игнатова в Лондон?

Основателката на OneCoin Ружа Игнатова, известна още като „криптокралицата“, е свързана с британско правителствено досие за имот в Лондон.

януари 30, 2023 17:02 3 мин. четене

Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да влияе на свидетели

Бившият главен изпълнителен директор на сриналата се криптоборса FTX, Сам Банкман-Фрийд отрича да се е опитвал да повлияе на потенциален свидетел.

януари 29, 2023 20:24 2 мин. четене

Гари Генслер коментира рисковете свързани с крипто инвестициите

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) на САЩ Гари Генслeр публикува в Twitter дискусия между него и комисар на SEC, в която обсъждат рисковете от крипто инвестициите.

януари 29, 2023 18:00 2 мин. четене