НАЧАЛО Блокчейн

Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

18.05.2024 0:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чарлз Хоскинсън отново разпали общността на Cardano

Неотдавнашното съобщение на Чарлз Хоскинсън, заявявайки, че „Genesis идва“ предизвика вълнение в криптовалутната общност, намеквайки за предстоящото пускане на протокола Ouroboros Genesis за Cardano.

Тази актуализация представлява значителен напредък в консенсусния механизъм на блокчейна, като има за цел да засили сигурността, особено за нови или завръщащи се мрежови възли.

Протоколът Ouroboros Genesis актуализира предишни итерации, включително Ouroboros Classic, Ouroboros BFT и Ouroboros Praos. Той въвежда няколко иновативни функции за справяне с предизвикателствата, пред които са изправени възлите по време на първоначалното им свързване или повторното присъединяване към мрежата след отсъствие.

Ключовите характеристики на Ouroboros Genesis включват Ledger Peers, Lightweight Checkpointing, Limit on Eagerness (LoE), Genesis Density Disconnections (GDD) и Limit on Patience (LoP). Тези функции повишават сигурността, като гарантират, че възлите се свързват с доверени равнопоставени участници, установяват консенсус по историята на блокчейна и предотвратяват преждевременното поемане на ангажименти към непотвърдени блокчейни.

Освен това Ouroboros Genesis интегрира механизми за допълнително повишаване на сигурността на мрежата. Ограниченията за връщане поддържат баланса между гъвкавост и стабилност, докато адаптивните мрежови настройки динамично променят логиката за избор на равнопоставени партньори и мрежовите конфигурации, за да намалят потенциалните рискове.

Очаква се пускането на Ouroboros Genesis значително да подобри сигурността на Cardano. Планиран за пускане през третото тримесечие на 2024 г., протоколът в момента преминава през финалните етапи на разработване и тестване, за да се гарантира безпроблемна интеграция и оптимална производителност при различни условия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

ИЗВЪНРЕДНО: Стана ясна датата за одобрение на спот Етериум ETF според анализатор на Bloomberg

След известно време на чакане, датата за окончателното одобрение на заявленията за спот Етериум ETF предполагаемо стана ясна.

15.06.2024 0:37 1 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Ще успее ли цената на Toncoin да продължи възходящата си тенденция?

TON се оказа най-добре представящата се криптовалута миналата седмица в сравнение с други валути, които не успяха да постигнат значителни печалби.

14.06.2024 20:30 2 мин. четене

Хард форкът на Cardano наближава – $681 милиона може да бъдат разпределени на общността

Общността на Cardano (ADA) е на прага да наследи ADA токени на стойност приблизително $681 милиона, благодарение на предстоящия хард форк „Chang“.

14.06.2024 18:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.