НАЧАЛО Други

Чанпен Джао влезе в затвора в Калифорния, започна 4 месечната му присъда

01.06.2024 10:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао влезе в затвора в Калифорния, започна 4 месечната му присъда

Милиардерът и основател на Binance Чанпен Джао се е явил във федерален затвор с ниска степен на сигурност в Ломпок, Калифорния.

През април той бе осъден на четири месеца затвор, след като се призна за виновен по обвинения, свързани с подпомагането на пране на пари в неговата крипто борса.

Присъдата, дадена на бившия главен изпълнителен директор на Binance, е значително по-малка от исканите от федералните прокурори три години. Защитата на Джао бе поискала пет месеца условно, докато насоките за присъдата предполагаха затвор от 12 до 18 месеца.

Джао призна, че не е успял да приложи адекватна програма за борба с прането на пари, признавайки сериозността на грешката си. „Вярвам, че първата стъпка за поемане на отговорност е пълното признаване на грешките“, каза той в съда.

През ноември Джао, известен като „CZ“, постигна споразумение с правителството на САЩ за уреждане на многогодишно разследване на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света. Като част от споразумението Джао подаде оставка като главен изпълнителен директор на компанията.

Въпреки че се е оттеглил, според съобщенията Джао все още притежава приблизително 90% дял в Binance.

Обвиненията срещу Джао включват умишлен пропуск да се създаде ефективна програма за борба с прането на пари, както се изисква от Закона за банковата тайна, и да се позволи на Binance да обработва транзакции, включващи приходи от незаконни дейности, включително такива от санкционирани юрисдикции.

 

 

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

БРИКС: Съюзът с исторически ход, който ефективно зарязва долара

Алиансът БРИКС обяви споразумение с няколко държави извън съюза за уреждане на търговските сделки в техните национални валути, заобикаляйки използването на долара.

13.06.2024 10:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.