НАЧАЛО Крипто Крими

Чанпен Джао трябва да предаде всичките си паспорти на американските власти

15.03.2024 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Чанпен Джао трябва да предаде всичките си паспорти на американските власти

Съдия от окръжния съд на САЩ издаде заповед бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите и документите си за пътуване в очакване на присъдата през април.

През ноември Джао се призна за виновен по обвинения в нарушаване на законите за борба с прането на пари и подаде оставка от поста си на главен изпълнителен директор на най-голямата борса за криптовалути в света.

Джао беше на свобода под гаранция от $175 милиона, но миналия месец американските прокурори подадоха молба, в която предложиха допълнителни условия.

Съгласно изменената заповед за гаранция съдия Ричард Джоунс предвижда, че Джао трябва да предаде канадския си паспорт на попечител от трета страна, назначен и контролиран от неговия правен съветник.

Попечителят от трета страна ще запази контрола над канадския паспорт и ще трябва да придружава Джао при всички пътувания, за които се изисква идентификация.

Освен това той трябва да предаде всички настоящи и изтекли паспорти и документи за пътуване на своя правен съветник, който може да ги върне само с разрешение на службите за досъдебно производство или на съда.

Също така на Джао е забранено да кандидатства или да получава нов паспорт или документ за пътуване от която и да е държава без разрешение от съда.

Като гражданин на САЩ, пребиваващ в ОАЕ, със значително богатство в чужбина, с ограничени връзки със САЩ и пребиваващ в държава без договор за екстрадиция, Джао създава значителен риск да се укрие, поради което те искат той да остане в континенталната част на САЩ до произнасянето на присъдата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Ripple се съгласиха да платят $10 милиона глоба на SEC

Вместо това Ripple се съгласи да плати максимална санкция от $10 милиона, която е значително по-ниска от гражданската санкция, поискана от SEC.

23.04.2024 21:07 2 мин. четене

Нов крипто проект изчезна с $32 милиона

Вчера се появи информация за ново развитие по отношение на проекта ZKasino (ZKAS) и неговия алткойн.

22.04.2024 9:00 1 мин. четене

Индиец открадна близо $10 милиона в крипто – ето как

Тази седмица индийски гражданин се призна за виновен по обвинения в САЩ за създаването на фалшива версия на уебсайта на Coinbase, която му позволява да открадне данните за вход и да отмъкне над $9.5 милиона в криптовалута от стотици жертви.

21.04.2024 11:00 2 мин. четене

Официални обвинения за лицето, откраднало $110 милиона от Mango Markets

Крипто търговецът Аврам Айзенберг беше осъден в четвъртък за участието си в сделки, извършени през октомври 2022 г., за които се твърди, че са имали за цел да източат над $100 милиона от Mango Markets, както се посочва в доклад на Bloomberg.

19.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.