НАЧАЛО Регулации

CFTC отново нарече Етериум стока

декември 14, 2022 14:23 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CFTC отново нарече Етериум стока

Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) отново нарече Етериум (ETH) стока в съдебно дело от 13 декември.

От друга страна много крипто ентусиасти, както и Биткойн минималист са на мнение, че единствено BTC от всички криптовалути трябва да бъде класифициран като стока.

В съдебния иск на CFTC срещу FTX, нейната сестринска компания Alameda Research и Сам Банкман-Фрийд, регулаторният орган заяви: 

Някои дигитални активи са „стоки“, включително Биткойн, Етериум, Tether (USDT) и други, както е определено в раздел 1a(9) на Закона, 7 U.S.C. § 1a(9).

 

Борба за контрол върху крипто

Миналия месец, след срива на FTX, ръководителят на CFTC, Ростин Бенам заяви на събитие в Принстънския университет, че BTC е единственият криптоактив, който може да бъде класифициран като стока. Това изявление е в противоречие с предишните му коментари, в които се твърдеше, че Етериум също може да бъде стока.

Председателят на Комисията по ценни книжа и фондови борси (SEC) Гари Генслер също поддържаше противоположни възгледи за ETH през последните месеци.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Бруталната глобална рецесия идва – според BlackRock


Преди това главата на регулаторната агенция сподели, че Етeрът е бил ценна книга след първоначалното предлагане на монети (ICO), но оттогава е станал по-децентрализиран и е стока.

След като Сливането на Етериум се случи, мнението на Генслер започна да се променя. Той заяви, че криптовалутите и посредниците, които позволяват на потребителите да залагат своята притежавана криптовалута, могат да бъдат класифицирани като ценни книжа съгласно теста на Хауи.

В Съединените щати се наблюдава нарастващ конфликт между регулаторните органи. Класификацията на криптоактивите в САЩ е от решаващо значение, тъй като CFTC регулира стоковите фючърси, а SEC регулира ценните книжа.

Наскоро стана ясно още, че сенатор Елизабет Уорън, която е скептично настроена спрямо криптовалутите работи по законопроект, който ще даде на SEC по-голямата част от регулаторната власт над индустрията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Регулации Новини

Филипинският регулатор на ценни книжа иска да регулира криптовалутите

Филипинският регулатор на ценни книжа ще въведе по-строги правила за криптовалутите, както и свързаните бизнеси и финансови продукти.

януари 30, 2023 13:03 2 мин. четене

Южна Корея ще пусне нова система за проследяване на криптовалути

Министерството на правосъдието в Южна Корея обяви плановете си да въведе система за криптографско проследяване.

януари 29, 2023 15:00 2 мин. четене

Нов законопроект иска да легализира криптовалутите в Ню Йорк

На 26 януари законодателите в Ню Йорк внесоха в местния сенат законопроект, който може да позволи на държавните агенции да признават криптовалутата за законно платежно средство.

януари 28, 2023 21:21 2 мин. четене

SEC проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на Съединените щати проверява традиционните инвестиционни консултанти на Уолстрийт.

януари 27, 2023 22:00 1 мин. четене