НАЧАЛО Други

CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

май 21, 2018 8:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

Основател и председател на Alibaba, Джак Ма, е последният, който приема реториката "блокчейн, а не Биткойн".

Гуруто на електронната търговия каза, че Биткойн е балон, а не блокчейн. Той направи тези коментари на наскоро завършения Световен разузнавателен конгрес в Тиендзин.

По време на срещата си на конференцията, Ма разкри, че Alibaba се фокусира единствено върху изпълнението на блокчейн. Според Ма:

Блокчейн е „гореща“ дума. Първо не технологията е балон, ами самият Биткойн. Криптовалутата е само едно малко приложение на блокчейн. Най-малко вътре в Alibaba, блокчейн трябва да бъде решение, което се занимава с въпросите, свързани с поверителността и сигурността в дигиталната ера.

Изпълнителният директор на Alibaba също изтъкна, че блокчейн е истинският технологичен пробив, който ще доведе до идващата цифрова революция. Той идентифицира технологията зад криптов, като имаща огромен потенциал за всички видове бизнес процеси. Ма също така разкри, че неговата компания проучва няколко блокчейн приложения. Alibaba инвестира в решения за защита на данните и поверителност, изградени върху тази технология. Такава е степента на дейността на компанията в арената, която понастоящем притежава най-много патенти, свързани с блокчейн, в света.

Ма е недоволен от текущата степен, в която хората изследват технологията. Според него, твърде голямо внимание се отделя на блокчейн като средство за правене на пари, когато трябва да се използва като технология за създаване на стойност. Той повтори необходимостта фокусът да бъде върху подобряването на глобалния бизнес процес, вместо да се третира като „златна мина“.

Биткойн е балон

По въпроса за Биткойн, Ma иронично нарича най-популярната и сигурна криптовалута в света, балон. В миналото основателят на Alibaba проявил липса на интерес към Биткойн. Дори преди каза, че знае малко за криптото, предпочитайки само да се съсредоточи върху блокчейн. Повечето от усилията на компанията в областта на тази технология се фокусират върху електронната търговия и обществените протоколи за благоденствие. През 2016 г. Alibaba пуснаха хранилище за блокчейн имейли, а през 2017 г. компанията подписа партньорство с PwC, за да разработи архитектура за проследимост на храните, базирана на технологията.

Докато преди това не беше обвързан с аргумента за Биткойн, неотдавнашните коментари на Ма го поставиха сред хора като Уорън Бъфет, Чарли Мънър, Бил Гейтс и много други. Тези забележителни бизнес фигури имат отрицателни неща, които да кажат за първата в света криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене