НАЧАЛО Други

CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

май 21, 2018 8:26 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO-то на Alibaba: Биткойн е балон, а не блокчейн

Основател и председател на Alibaba, Джак Ма, е последният, който приема реториката "блокчейн, а не Биткойн".

Гуруто на електронната търговия каза, че Биткойн е балон, а не блокчейн. Той направи тези коментари на наскоро завършения Световен разузнавателен конгрес в Тиендзин.

По време на срещата си на конференцията, Ма разкри, че Alibaba се фокусира единствено върху изпълнението на блокчейн. Според Ма:

Блокчейн е „гореща“ дума. Първо не технологията е балон, ами самият Биткойн. Криптовалутата е само едно малко приложение на блокчейн. Най-малко вътре в Alibaba, блокчейн трябва да бъде решение, което се занимава с въпросите, свързани с поверителността и сигурността в дигиталната ера.

Изпълнителният директор на Alibaba също изтъкна, че блокчейн е истинският технологичен пробив, който ще доведе до идващата цифрова революция. Той идентифицира технологията зад криптов, като имаща огромен потенциал за всички видове бизнес процеси. Ма също така разкри, че неговата компания проучва няколко блокчейн приложения. Alibaba инвестира в решения за защита на данните и поверителност, изградени върху тази технология. Такава е степента на дейността на компанията в арената, която понастоящем притежава най-много патенти, свързани с блокчейн, в света.

Ма е недоволен от текущата степен, в която хората изследват технологията. Според него, твърде голямо внимание се отделя на блокчейн като средство за правене на пари, когато трябва да се използва като технология за създаване на стойност. Той повтори необходимостта фокусът да бъде върху подобряването на глобалния бизнес процес, вместо да се третира като „златна мина“.

Биткойн е балон

По въпроса за Биткойн, Ma иронично нарича най-популярната и сигурна криптовалута в света, балон. В миналото основателят на Alibaba проявил липса на интерес към Биткойн. Дори преди каза, че знае малко за криптото, предпочитайки само да се съсредоточи върху блокчейн. Повечето от усилията на компанията в областта на тази технология се фокусират върху електронната търговия и обществените протоколи за благоденствие. През 2016 г. Alibaba пуснаха хранилище за блокчейн имейли, а през 2017 г. компанията подписа партньорство с PwC, за да разработи архитектура за проследимост на храните, базирана на технологията.

Докато преди това не беше обвързан с аргумента за Биткойн, неотдавнашните коментари на Ма го поставиха сред хора като Уорън Бъфет, Чарли Мънър, Бил Гейтс и много други. Тези забележителни бизнес фигури имат отрицателни неща, които да кажат за първата в света криптовалута.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене