НАЧАЛО Други

CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

юни 14, 2018 10:59 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CEO на Ripple: Абсурдно е да се вярва че Биткойн ще бъде основната световна валута

Главният изпълнителен директор на Ripple Брад Галингхаус, реагира на коментарите на главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси и съоснователя на Apple Стив Возняк, които наскоро стигнаха до новините, говорейки за потенциала на Биткойн да се превърне в основната валута на интернет.

Редица изтъкнати хора, дори Стив Возняк, са заявили, че виждат свят, в който Биткойн е основната валута. Мисля, че това е абсурдно. Не мисля, че голяма икономика ще позволи това да се случи. Между другото, няма смисъл.

Гарлингхаус направи коментарите на Конференцията 2018 Stivel Cross Sector Insight в Бостън.

Ще ви кажа друга история, която не е докладвана, но си струва да се обърне внимание. Биткойн наистина се контролира от Китай. В Китай има четирима копача, които контролират над 50% от Биткойн. Как знаем, че Китай няма да се намеси? Колко държави искат да използват контролирана от Китай валута? Просто няма да се случи.

Ripple са изправени пред собствените си въпроси относно централизацията. BitMEX Research наскоро проведоха проучванена Ripple, изследвайки степента, в която е централизирана. Проучването посочи способността на Ripple да замразява средствата като потенциален проблем.

BitMEX също завъртя копие от „Rippled“, за да тества инфраструктурата на възлите на компанията. Намерени са възли, които изтеглят пет публични ключа от v1.ripple.com, а четири са необходими за приемане на предложение в мрежата. Докладът заключава:

Тъй като всички ключове са изтеглени от сървъра Ripple.com, Ripple е по същество в пълен контрол при преместването на регистъра, така че може да се каже, че системата е централизирана. Всъщност нашият възел показва, че ключовете изтичат на 1-ви февруари 2018 г., което означава, че софтуерът ще трябва отново да посети сървъра на Ripple.com, за да изтегли нов набор от ключове.

Проучването предизвика интересен дебат, с последващи действия от криптографът на Ripple Дейвид Шварц и BitMEX Research.

Ripple Labs, Inc. е основана през 2012 г. Компанията със седалище в Сан Франциско, Калифорния, оперира глобална платежна мрежа, използваща блокчейн технология.

Биткойн не е включена или собственост на компания. Криптовалутата се предава директно между страните в мрежа, тип peer-to-peer и може да пресича граници без банкова институция или друг посредник от трета страна. Поддръжниците му възнамеряват на Bitcoin да намали общественото доверие на централните банки, като е в състояние да изпраща и получава пари без банки.

Що се отнася до финансовите институции, Гарлингхаус казва за Ripple, че е ясен избор. Биткойн днес отнема 45 минути, за да уреди сделка“, каза той, сравнявайки това с „Ripple’s xRapid“, което може да урежда транзакции за броени секунди.

Банките ще използват това, което е ефективно и по-евтино. И ако доставят по-добър продукт на по-добра цена … ще го използват.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене