Home

Централната банка на Италия подготвя крипто регулации в съответствие с MiCA на ЕС

09.07.2024 19:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Централната банка на Италия подготвя крипто регулации в съответствие с MiCA на ЕС

Италианската централна банка се подготвя да приложи MiCA регламента, за да поддържа стабилността на платежната система.

Тази ключова стъпка ще включва бъдещите насоки за изясняване на приложението на новите разпоредби, с което ще се отбележи трансформиращ етап за крипто пазара в Италия.

В обръщение към Италианската банкова асоциация (ABI) управителят Фабио Панета подчерта значението на поддържането на сигурна платежна система.

Според Reuters, MiCA категоризира токените за електронни пари (EMT) и токените за референтни активи (ART) като валидни форми на плащане. ЕМТ са свързани с единна официална валута, докато АРТ зависят от базови активи.

Панета подчерта, че ЕМТ, издавани от банки или институции за електронни пари, са от решаващо значение за поддържане на общественото доверие в платежните методи.

Този ход подчерта ангажимента на Италия да интегрира крипто активите в традиционните финанси, гарантирайки сигурността на транзакциите на фона на нарастващата употреба на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Хонконг издаде предупреждение за нелицензирани крипто борси

Комисията за ценни книжа и фючърси на Хонконг (SFC) издаде предупреждения срещу седем платформи за търговия с криптовалути за незаконна дейност без подходящи лицензи в региона.

16.07.2024 7:30 1мин. четене

Преразглежда ли Китай Биткойн забраната си?

На фона на неотдавнашните дискусии в социалните медии, които предполагат потенциален обрат, позицията на Китай по отношение на Биткойн остава спорна тема в криптовалутната общност.

16.07.2024 6:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.