Home

Губернаторът на Северна Каролина наложи вето на забраната на CBDC

08.07.2024 16:00 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Губернаторът на Северна Каролина наложи вето на забраната на CBDC

На 5 юни губернаторът на Северна Каролина Рой Купър наложи вето на законопроект, който има за цел да забрани на щата да получава плащания в бъдещата дигитална валута на централната банка (CBDC), емитирана от Федералния резерв (Фед).

ЗаконопроектътHouse Bill 690” има за цел също така да попречи на Северна Каролина да участва в която и да е от пилотните програми за CBDC, които ще бъдат осъществени от Федералния резерв.

В изявление за решението си Купър заяви, че на федерално равнище все още се работи по създаването на защитни мрежи и насоки за всеки бъдещ CBDC проект. Губернаторът заяви, че налагането на вето върху този закон е важно, защото позволява на хората да решат дали искат да използват CBDC като валута или не.

Обратно, Купър предложи Северна Каролина да изчака, докато научи много повече за функционирането на CBDC, преди да въведе такава постоянна забрана. Той намери вина и в самия законопроект, като го определи като “прибързан, двусмислен и реакционен“, тъй като се занимава с въпрос, който няма ясно решение.

Той предложи още да се изоставят усилията по наложеното законодателство, а вместо това да се съсредоточат върху влагането на средства за справяне с настоящите киберзаплахи.

Действията му обаче се сблъскаха със значителен отпор заради, особено като се има предвид фактът, че законопроектът беше получил огромна подкрепа и в двете камари на Народното събрание на щата.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Аржентина въвежда нов закон за регулиране на крипто пазара

Аржентина се насочва към регулиране на бързо разрастващия се сектор на криптовалутите с нов закон, чиято цел е да се справи с прането на пари и други рискове.

19.07.2024 11:00 1мин. четене

Гърция планира да въведе данъчна рамка за криптовалутите – ето кога

Гръцкото правителство се готви да въведе данъчна рамка за криптовалутите и дигиталните активи, които понастоящем не са официално признати.

18.07.2024 23:00 1мин. четене

Банката за международни разплащания затяга правилата за стабилните монети

Банката за международни разплащания (BIS) въведе нови правила, които могат да окажат значително въздействие върху стабилни монети като USDT на Tether и USDC на Circle, които работят с публични блокчейн вериги.

18.07.2024 13:30 2мин. четене

Южна Корея планира да отложи крипто данъка на фона на пазарните опасения

Южнокорейските законодатели предложиха да отложат въвеждането на данъци върху капиталовите печалби от криптовалути до 2028 г., като се позоваха на настоящите негативни пазарни настроения.

16.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.