НАЧАЛО Други

Цените на петролът се насочват към поредната седмица на загуба след срещата на ОПЕК+

07.06.2024 17:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петролът се насочват към поредната седмица на загуба след срещата на ОПЕК+

Фючърсите на петрола отбелязаха частично възстановяване след седмичната загуба, след като някои членове на ОПЕК+ посочиха, че плановете за възобновяване на спрените доставки може да бъдат преразгледани.

Фючърсите на суровия петрол тип „Brent“, които по-рано през седмицата достигнаха четиримесечно дъно, се търгуваха близо до $80 за барел.

Отскокът дойде, след като Саудитска Арабия и нейните партньори обявиха намеренията си за постепенно възобновяване на производството, като саудитският министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман подчерта, че всяко увеличение ще зависи от пазарните условия.

Анализаторите отбелязаха, че координираните усилия на ОПЕК+ за успокояване на пазарите са оказали положително въздействие. Реакциите на финансовите институции обаче бяха различни. JPMorgan Chase & Co. изрази скептицизъм по отношение на мечите последици от плана, позовавайки се на съществуващите нива на производство, които надхвърлят определените квоти.

От друга страна, Citigroup Inc. очаква продължаващото намаляване на производството да продължи и през следващата година.

Въпреки че от април насам цените на петрола се понижават поради опасения, свързани с търсенето, геополитическото напрежение, свързано с конфликтите в Украйна и Близкия изток, остава потенциален катализатор за повишаване на цените. Тези несигурности подчертават сложното взаимодействие между динамиката на предлагането и геополитическите рискове при определянето на движенията на петролния пазар.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.