НАЧАЛО Други

Цените на петрола спадат – каква е причината?

02.05.2024 14:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на петрола спадат – каква е причината?

Петролът леко се възстанови след резкия спад в сряда, предизвикан от значителното увеличение на запасите от суров петрол в САЩ, което засили опасенията за отслабване на търсенето.

Сортът “Brent” се търгува около $84 за барел, след като през предходната сесия се свлече до най-ниската си стойност от средата на март, а West Texas Intermediate се колебае около $79. По данни на Администрацията за енергийна информация запасите от суров петрол в САЩ са нараснали със 7.3 милиона барела през миналата седмица, отбелязвайки най-голямото увеличение от началото на февруари.

Цените на петрола се понижиха с над 5% през тази седмица, което контрастира с поскъпването им през миналия месец до най-високите нива от октомври насам след атаката на Иран срещу Израел. Сегашното понижение съвпада с признаците за намаляване на напрежението в Близкия изток, включително с възможността за значително споразумение между Вашингтон и Рияд, както и с опасенията, че Федералният резерв ще запази високите лихвени проценти, което допълнително ще намали търсенето на пазарите на горива с началото на летния шофьорски сезон.

Що се отнася до предлагането, ОПЕК изпитва затруднения при прилагането на последните си съкращения на производството. Ирак и Обединените арабски емирства продължават да надвишават договорените ограничения, като добиват по няколкостотин хиляди барела дневно, според проучване на Bloomberg.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.