НАЧАЛО Други

Цената на петрола падна под $85, в очакване на заседанието на Федералния резерв

01.05.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на петрола падна под $85, в очакване на заседанието на Федералния резерв

Цените на петрола продължиха да се понижават, като последните данни от индустрията сочат нарастване на запасите от суров петрол в САЩ преди предстоящото политическо решение на Федералния резерв.

Според информацията, петролът сорт “Brent” е паднала под $85 за барел за първи път от средата на март, а “West Texas Intermediate” – под $81. Американският петролен институт съобщи за увеличение на запасите от суров петрол в САЩ с 4.9 милиона барела през миналата седмица, което потенциално бележи пето поредно седмично увеличение в очакване на потвърждение от официалните данни, които ще бъдат представени по-късно в сряда. Въпреки спада към момента на писане на статията Brent възстанови цената си до малко над $85.

Тези данни представят мечи перспективи, тъй като пазарните участници следят отблизо и възможността за прекратяване на огъня в Близкия изток, което би могло да намали геополитическото напрежение и съответно да окаже натиск за понижаване на цените на петрола. Интересното е, че във вторник за първи път от март насам бяха изтъргувани повече мечи опции за петрол тип “Brent“, отколкото бичи, което предполага промяна в настроенията на търговците.

Освен това в сряда, когато в няколко държави е официален празник, обемите на търговия бяха по-ниски от обичайното, което допринесе за слабата пазарна активност.

Траекторията на петролния пазар през май следва волатилен април, през който цените скочиха до най-високите си нива от октомври насам след атаката на Иран срещу Израел. Въпреки че съкращенията на производството от ОПЕК+ продължават да оказват подкрепа на цените, несигурността около паричната политика на САЩ и слабостта на пазарите на горива, особено на дизелово гориво, поставят допълнителни предизвикателства. Икономическите данни от вторник допълнително засилиха очакванията, че представителите на Федералния резерв ще запазят лихвените проценти на сегашния им двугодишен връх.

Анализаторите на ANZ Banking Group Ltd. отбелязаха, че потенциалът за споразумение за прекратяване на огъня между Израел и Хамас е намалил опасенията относно прекъсванията на доставките, докато устойчивите признаци на инфлация са повдигнали въпроси относно търсенето на суров петрол.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Криптовалутите никога няма да заменят долара според експерти

Тъй като икономиката на САЩ показва признаци на влошаване с нарастващи показатели за дълга, щатският долар е изправен пред сериозни предизвикателства.

18.05.2024 18:00 2 мин. четене

БРИКС: Русия и Китай са готови заедно да се противопоставят на САЩ

На фона на ескалиращото напрежение в световен мащаб Русия и Китай укрепват съюза си, представяйки единен фронт срещу политиките на САЩ.

18.05.2024 16:00 2 мин. четене

Ето коя криптовалута използват американските банки за токенизация

Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), известна като най-голямата система за сетълмент в света, си партнира с блокчейнът, предоставящ оракулски услуги – Chainlink (LINK), за да завърши пилотна програма, включваща няколко големи банкови институции в САЩ.

18.05.2024 15:00 1 мин. четене

ООН прогнозира подобряване на световната икономика

В четвъртък Организацията на обединените нации (ООН) съобщи за подобрени перспективи за световната икономика в сравнение с предишната си прогноза от януари.

18.05.2024 13:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.