НАЧАЛО Други

Цените на златото може да започнат да спадат според централна банка

05.06.2024 19:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на златото може да започнат да спадат според централна банка

В сряда цените на златото останаха стабилни около границата от $2,340, като отбелязаха ръст от близо 14 пункта.

Благородният метал регистрира ръст от почти 0.58% в рамките на дневната търговия, стремейки се да възстанови позициите си в класациите. Като един от най-добре представящите се активи през тази година, златото е поскъпнало с почти 15% от началото на годината. Този скок се дължи на значителното натрупване от страна на инвеститорите на дребно, институционалните фондове и централните банки на развиващите се страни, което тласна цените на златото към нови върхове.

Въпреки това Централната банка на Виетнам издаде предупредителна бележка, в която се посочва, че цените на златото може да претърпят корекции през следващите месеци. Банката очаква спад в цените на метала с повишена волатилност. Дао Сюан Туан, директор на отдела за управление на валутния обмен на централната банка, посъветва хората да бъдат предпазливи при покупката на злато, тъй като цените може да са достигнали своя връх.

„Хората трябва да бъдат много внимателни, когато купуват злато, тъй като цените са силно волатилни“, заяви Дао Сюан Туан. Това развитие показва потенциално забавяне на натрупването на злато от централните банки в азиатските държави.

От края на 2022 г. централните банки в развиващите се азиатски държави са най-големите купувачи на злато за своите резерви. Китай е водещ в тази тенденция, като държи над 200 тона злато в резервите си. Сред другите известни купувачи са централните банки на Русия, Индия и Южна Африка и др.

Златото е третият най-добре представящ се актив на пазара на суровини, като отстъпва само на среброто и медта. Американският долар също показва добри резултати, като се е повишил с близо 5% на валутния пазар от началото на годината, което го прави обещаваща инвестиция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Топ банката на Сингапур планира да управлява $370 милиарда до 2 години

DBS Group, която е най-голямата банка в Югоизточна Азия, се стреми към това да управлява 500 милиарда сингапурски долара ($369.7 милиарда) до 2026 г.

13.06.2024 14:00 1 мин. четене

Уорън Бъфет е изпуснал $4.5 милиарда в печалби от Apple

Уорън Бъфет постигна забележителен рекорд за натрупване на богатства както по време на бичи, така и по време на мечи пазари и беше коронован за „Оракулът от Омаха“.

13.06.2024 13:30 2 мин. четене

Чарлз Хоскинсън коментриа слуховете за партньорство на Cardano с Илон Мъск

Наскоро Тони Едуард, домакин и основател на Thinking Crypto, проведе интервю с Чарлз Хоскинсън, създателят на Cardano, в което той имаше възможност да изрази мнението си за проваления потенциал на сътрудничеството с главния изпълнителен директор на Tesla и собственик на X (Twitter) Илон Мъск.

13.06.2024 11:30 2 мин. четене

Топ американска банка разкрива интегрирането на AI за големите си инвеститори

Акцентът на плана на банката бе даден от Ребека Хил, ръководител на отдела за управление на богатството в Morgan Stanley в Австралия.

13.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.