НАЧАЛО Алткойни

Цените на алткойните може да се сринат значително – ето защо

14.03.2024 20:35 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цените на алткойните може да се сринат значително – ето защо

Крипто предприемачът Самсон Моу отправи предупреждение за потенциален спад на цените на повечето алткойни.

Моу, известен с бичия си поглед върху Биткойн и прогнозата си за връх от $1 милион за BTC, подчерта крехкостта на печалбите от алткойни в сравнение с постоянното представяне на Биткойн.

Обръщайки внимание на значителните разлики в дневните инвестиционни потоци между Биткойн ETF и други криптовалути, Моу предупреди за липсата на значителни инвестиционни потоци в алткойните, което прави печалбите им несигурни. Той е подчертал астрономическата пазарна капитализация на алткойни като Solana, съпоставяйки ги с компании като MicroStrategy (MSTR), което намеква за дисбаланс на пазара.

В отговор на запитвания относно потенциалната динамика на пазара Моу намекна за безпрецедентен сценарий: значителен спад на алткойните едновременно с продължаващия възход на BTC. Тази прогноза показва отклонение от обичайния модел, при който алткойните са склонни да следват движенията на Биткойн, като потенциално сигнализира за уникална пазарна тенденция.

Данните от индекса Total 2 разкриват, че текущата капитализация на алткойн пазара възлиза на забележителните $1.246 трилиона, което представлява значителен ръст от 66.77% от началото на годината. Биткойн обаче запазва господстващото си положение, като може да се похвали с капитализация, надхвърляща $1.4 трилиона, при 72% увеличение на стойността за същия период.

Тези статистически данни подчертават твърдението на Моу, че Биткойн продължава да привлича по-голямата част от капиталовите инвестиции, оставяйки алткойните да изостават след него.

Предпазливата позиция на Моу идва в решаващ момент, като призовава инвеститорите да действат внимателно в условията на променящата се динамика на крипто пазара. Тъй като спекулациите се развихрят и крайната алчност изобилства, думите му служат като отрезвяващо напомняне за присъщите рискове, свързани с преследването на астрономически печалби в областта на алткойните.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

3 алткойна, които може да очакват експлозивен растеж според познат крипто експерт

Крипто стратегът, известен като Altcoin Sherpa, обръща внимание на три нови дигитални актива, които са готови за растеж през следващите седмици.

23.04.2024 13:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.