НАЧАЛО Алткойни

Цената на Solana (SOL) продължава да върви нагоре – да очакваме ли корекция?

януари 9, 2023 15:38 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Solana (SOL) продължава да върви нагоре – да очакваме ли корекция?

Solana (SOL) е една от най-добре представящите се криптовалути днес, като цената на актива е поскъпнала с цели 24%. Анализаторите обаче очакват корекция.

Днес Solana се представя по-добре от своите конкуренти. Все още обаче на пазара се усещат последиците от срива на FTX и неговото въздействие върху алткойна. Това може да има по-дългосрочно въздействие върху цената, така че този възход може да е краткотраен.

Освен това проектът получи тласък и от airdrop-а на меме монетата BONK, който изглежда се е изчерпал. BONK вече се срина с 67.5% само за четири дни, което сочи към поредната „pump and dump“ схема.

Аналзиаторът „Bluntz“ разгледа последните няколко месеца, прилагайки модела за търговия на вълните на Елиът. Ако сценарият продължи да се развива по този начин, SOL може да се върне до предишни нива около $12, твърди той. Въпреки това анализаторът добави, че вероятно това ще е добра възможност за покупка.

Какво става с общността на Solana?

Активността на Solana по веригата обаче остава в застой, което придава по-голяма тежест на идеята за корекция.

Въпреки подема на цената на SOL, се наблюдава само незначително увеличение на TVL (общата заключена стойност) и DeFi активността.

TVL за екосистемата се повиши с около 9% за деня до $254 милиона. Според данни на DeFiLlama обаче тя е спаднала с невероятните 97.5% от пика си от $10 милиарда през ноември 2021 г.

Транзакциите, активността на портфейлите, стойността на трансферите и активността на разработчиците са силно засегнати след срива на FTX. Solana все още има технически проблеми, като най-скорошният е, че крайните точки на RPC (remote procedure call) на Фондацията излязоха от строя вчера поради поредния бъг.

Въпреки това някои експерти от индустрията останаха положително настроени.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 прогнози за криптопазарите през 2023 г.


Съоснователят на Links DAO Майк Дудас остана уверен, че технологията и общността остават силни. Според него тепърва все повече разработчици ще се присъединяват към екосистемата.

Съоснователят на Solana Радж Гокал сподели:

Щастлив съм само когато нещата в Solana се случват твърде бързо, за да мога да ги следя. Тогава знам, че ентропията и органичната еволюция се случват с правилното темпо, без ограничения, като ранния интернет. В момента се чувствам така.

Ако Solana наистина успее да се дистанцира от проблемите на FTX и Сам Банкман-Фрийд, тогава нещата вече могат да се оправят.

Цената на SOL се покачва

SOL е една от най-добре представящите се криптовалути днес, с невероятния ръст от над 20%. В резултат на това преди няколко часа монетата достигна дневен и двумесечен връх от $16.62. Освен това SOL успя да скочи с впечатляващите 62% през последната седмица.

Тези епични краткосрочни печалби обаче трябва да се разглеждат в перспектива, тъй като активът все още се намира около своето дъно. Цената на SOL се срина до $8.40 в края на декември 2022 г. и все още е с над 90% под пиковата си цена от $260, достигната само преди четиринадесет месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене