НАЧАЛО Алткойни

Цената на Ravencoin (RVN) скача с близо 70% за седмица

септември 13, 2022 12:43 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Ravencoin (RVN) скача с близо 70% за седмица

Малко след като крипто борсата FTX обяви безсрочни фючърсни договори върху алткойна, цената на Ravencoin (RVN) се е повишила с близо 70% в рамките на последните седем дни, според данни на CoinMarketCap.

Активността на Ravencoin вече се беше увеличила в последно време, защото PoW миньорите търсеха алтернативи, тъй като добивът на Етериум (ETH) скоро вече няма да бъде опция.

Миньорите на Етериум, които искат да продължат дейността си, след като блокчейнът премине към алгоритъм за доказателство за залог (PoS), могат да добиват Ravencoin.

Стартирал през 2018 г., Ravencoin, подобно на Биткойн (BTC), използва блокчейн с консенсусен алгоритъм за доказателство за залог (PoW) с максимално предлагане от 21 милиарда монети. Подобно на Етериум, токените RVN, емитирани в Ravencoin, могат да се използват за различни цели, включително за NFT и децентрализирани приложения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн


Понастоящем Етериум използва енергоемкия PoW механизъм. Досега добивът на Етериум беше изключително доходоносен, тъй като постоянно разширяващата се екосистема изискваше хиляди миньори за поддържане на блокчейна, разходите за които надхвърляха милиони долари за оборудване.

Когато Сливането (The Merge) се осъществи по-късно тази седмица, миньорите ще бъдат оставени с няколко възможности: да се откажат от криптодобивния си бизнес и да станат стейкъри на ETH или да започнат да добиват на други блокчейни. Въпреки че Ravencoin не е толкова известен или използван, колкото втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, той може да се добива с платформи, които използват графични процесори (GPU).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Предпродажбата на Wall Street Memes приключва в 21:00. Инвеститорите бързат да не изпуснат последния шанс.

Wall Street Memes буквално изригна през уикенда, което беше очаквано. Само в рамките на уикенда проектът събра над $1.7 милиона, като меме инвеститорите очакват с нетърпение листването на крипто борсите.

септември 25, 2023 13:31 4 мин. четене

Търговия с криптовалути за начинаещи: Кои криптовалути са добра покупка в момента

Uniswap и Filecoin набират скорост, докато VC Spectra се покачва: Открийте най-добрите криптовалути, в които може да инвестират начинаещите!

септември 25, 2023 13:20 4 мин. четене

4 бюджетни криптовалути с потенциал за сериозна възвръщаемост

Търсите ли печеливши монети на изгодна цена? Тогава помислете за VC Spectra (SPCT), Algorand (ALGO), Render (RNDR) и NEO.

септември 25, 2023 13:15 4 мин. четене

Инвеститор напусна работа и тръгна с печалбите си от Биткойн на глобална пътешествие – VC Spectra следващата му цел?

След като намира успех с Биткойн, този човек се впуска в глобално приключение. Може ли VC Spectra да бъде следващата дестинация за неговите инвестиции?

септември 25, 2023 12:15 4 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.