НАЧАЛО Алткойни

Цената на Ravencoin (RVN) скача с близо 70% за седмица

септември 13, 2022 12:43 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Ravencoin (RVN) скача с близо 70% за седмица

Малко след като крипто борсата FTX обяви безсрочни фючърсни договори върху алткойна, цената на Ravencoin (RVN) се е повишила с близо 70% в рамките на последните седем дни, според данни на CoinMarketCap.

Активността на Ravencoin вече се беше увеличила в последно време, защото PoW миньорите търсеха алтернативи, тъй като добивът на Етериум (ETH) скоро вече няма да бъде опция.

Миньорите на Етериум, които искат да продължат дейността си, след като блокчейнът премине към алгоритъм за доказателство за залог (PoS), могат да добиват Ravencoin.

Стартирал през 2018 г., Ravencoin, подобно на Биткойн (BTC), използва блокчейн с консенсусен алгоритъм за доказателство за залог (PoW) с максимално предлагане от 21 милиарда монети. Подобно на Етериум, токените RVN, емитирани в Ravencoin, могат да се използват за различни цели, включително за NFT и децентрализирани приложения.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Fidelity ще позволи на клиентите си на дребно да търгуват с Биткойн


Понастоящем Етериум използва енергоемкия PoW механизъм. Досега добивът на Етериум беше изключително доходоносен, тъй като постоянно разширяващата се екосистема изискваше хиляди миньори за поддържане на блокчейна, разходите за които надхвърляха милиони долари за оборудване.

Когато Сливането (The Merge) се осъществи по-късно тази седмица, миньорите ще бъдат оставени с няколко възможности: да се откажат от криптодобивния си бизнес и да станат стейкъри на ETH или да започнат да добиват на други блокчейни. Въпреки че Ravencoin не е толкова известен или използван, колкото втората по големина криптовалута по пазарна капитализация, той може да се добива с платформи, които използват графични процесори (GPU).

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Circle разширява обхвата на USDC до 5 нови блокчейна

Стабилната монета USDC официално вече ще бъде налична на пет нови вериги. В допълнение, фирмата издадетел на валутата засилва усилията си за стартиране на нов протокол, който ще улесни безпроблемното прехвърляне на токена между различните блокчейн мрежи.

септември 29, 2022 19:20 1 мин. четене

Виталик Бутерин: Ето какво предстои за Етериум

Основателят на Етериум (ETH), Виталик Бутерин казва, че водещата платформа за смарт договори трябва да продължи да се развива в посока на дългосрочна устойчивост.

септември 29, 2022 11:44 1 мин. четене

Алткойн скочи със 75% покрай дело срещу Coinbase

Базиран на Етериум алткойн тихомълком се изстреля активи, докато пазарите бяха на зелено в резултат на облекчение.

септември 28, 2022 12:40 1 мин. четене

Helium (HNT): Разкриха манипулации на пазара от вътрешни лица

IoT криптовалутата Helium е подложена на сериозни критики заради това, че не е оповестила централизираното си разпространение на токени, разкрито в разследване на Forbes.

септември 28, 2022 11:56 1 мин. четене