НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн се задържа на ключови нива – какво да следим?

март 7, 2023 11:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се задържа на ключови нива – какво да следим?

Цената на Биткойн (BTC) остава в състояние на несигурност с наближаването на значителни макроикономически събития.

Макар че основите на мрежата на актива се насочват към нови исторически върхове, пазарът се бори да набере инерция поради липсата на волатилност.

Потенциални катализатори за движението на цената на BTC

Няколко потенциални катализатора биха могли да окажат влияние върху цената на водещата криптовалута през следващите дни. Те включват макроикономически данни, нагласи на тредйърите и др. Все още обаче предстои да видим кои фактори ще влязат в действие и в каква посока ще изпратят цената на BTC.

Едно от основните събития, които биха могли да окажат влияние върху пазара, са предстоящите показания на Джером Пауъл, председател на Федералния резерв на САЩ. Пауъл ще даде показания пред Комисията по финансови услуги към Камарата на представителите на Конгреса на САЩ и думите му биха могли да окажат значително влияние върху цялостното настроение на пазара, поне в краткосрочен план.

Лихвените проценти са особено важен въпрос, тъй като до следващото решение за повишаване на основния лихвен процент на Фед остават още две седмици. Решенията за ликвидността на централните банки извън САЩ също все повече се считат за важно влияние върху пазара на Биткойн.

Основни показатели на мрежата на Биткойн се насочват към нови исторически върхове

Въпреки сегашната липса на инерция на пазара, фундаменталните показатели на мрежата продължават да показват сила. Миньорите запазват новопридобитата си жизненост и са готови за нови исторически върхове в трудността.

Това предполага, че дългосрочните перспективи пред Биткойн са силни, дори ако краткосрочното ценово действие остава несигурно.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн може да се изстреля с над 1,200%, твърди опитен трейдър


Пазарни анализи и мнения

Много трейдъри и анализатори следят отблизо движението на BTC, опитвайки се да разшифроват посоката на пазара. Някои от тях изразяват разочарование от липсата на волатилност, докато други остават оптимисти, че пазарът скоро ще се обърне.

Майкъл ван де Поуп, основател и главен изпълнителен директор на фирмата за търговия Eight, вярва, че пазарът скоро ще очертае границата на настоящата краткосрочна тенденция. Той отбелязва, че макар да е имало “скучно ценово действие на Биткойн след корекцията, [тя] все още действа в подкрепа на това”. Той предупреди, че спад под $21,500 може да тласне актива още по-надолу.

Други трейдъри, като Crypto Tony и Daan Crypto Trades, наблюдават отблизо ключовите ценови нива за признаци на пробив.

Ресурсът за търговия Skew също следи седмичното отваряне на около $22,300 като потенциална ос за краткосрочното представяне на цените.

Отрицателните проценти за финансиране могат да сигнализират за потенциален скок

Анализаторите също така следят отблизо ставките за финансиране, които два пъти бяха отрицателни след спада на цената на BTC с 5% миналата седмица. Това може да означава потенциално повторение на условията, които изпратиха BTC/USD до февруарските върхове над $25,000.

Според DecenTrader:

“Ставките за финансиране на Биткойн [се] справя подобно на Етериум сега, станаха отрицателни няколко пъти след [спада] преди няколко дни. Преди това ставката беше отрицателна за последно преди скока до $25,000 на 12 февруари.”

decentrader

Заключение

Следващите дни ще бъдат решаващи за пазара на Биткойн, с няколко потенциални катализатора, които могат да повлияят на цената. Въпреки че липсата на волатилност е разочароваща за някои търговци, силата на основите на мрежата е положителен знак за дългосрочните перспективи на пазара. Както винаги, при Биткойн може да се случи всичко и търговците и анализаторите ще следят отблизо пазара за признаци на пробив в една от двете посоки.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава, а през последните 48 часа достигна нов връх от 400 EH/s.

март 26, 2023 19:00 2 мин. четене

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, смята, че инвеститорите се обръщат към алтернативни форми на инвестиции, като Биткойн и други криптовалути.

март 26, 2023 17:00 1 мин. четене

Какво предстои за Биткойн? – Б. Коуен

В скорошно видео известният крипто стратег Бенджамин Коуен сподели своята гледна точка за бъдещето на Биткойн (BTC) след решението на Федералния резерв да повиши лихвените проценти с 25 базисни пункта.

март 26, 2023 10:00 2 мин. четене

САЩ ще се опита да прекъсне достъпа до Биткойн в условията на банкова криза

Бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан направи серия от смели прогнози за бъдещето на Биткойн (BTC) и финансовата система на САЩ.

март 25, 2023 15:00 2 мин. четене