НАЧАЛО Алткойни

Цената на Monero (XMR) Продължава да се срива – каква е причината?

08.02.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Monero (XMR) Продължава да се срива – каква е причината?

Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, наскоро обяви плановете си да премахне някои криптовалути от платформата си, включително Monero (XMR).

Такива изваждания от списъците (делистване) обикновено оказват отрицателно въздействие върху стойността на засегнатите токени и това наистина беше случаят с XMR. След съобщението цената на Monero започна да се понижава значително, като след новината спадна с малко над 25% само в рамките на 24 часа.

Към момента на писане на статията XMR се търгува за $120, като пазарната му капитализация надхвърля $2.2 милиарда. Обемът на търговията отразява спад от 55% през последните 24 часа, заедно с цената, която също показва загуба от 6.5%. На месечна база спадът е по сериозен и се равнява на 27%.

Новината за делистването бързо се разпространи в цялата крипто общност, като превърна Monero в централна точка на дискусии и доведе до забележителен скок на споменаванията му в социалните медии.

Значителното понижение на цената предизвика мечи настроения около XMR, което доведе до рязък спад в неговия претеглен сентимент на 6 февруари.

Освен това се наблюдаваха тревожни тенденции в търговията с деривати на XMR. Въпреки спада в стойността му, отвореният интерес за Monero нарасна, което предполага вероятност преобладаващата низходяща тенденция да се запази.

Освен това коефициентът на финансиране на Binance за XMR стана отрицателен, което показва, че инвеститорите в деривати също разпродават своите позиции. Това може да се дължи на опасенията на търговците на фючърси за по-нататъшен спад на цената на XMR през следващите дни.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Крипто инвеститор достигна $2 милиона печалба само за два месеца – ето как

От Arkham Intelligence споделиха, че проницателен инвеститор се е възползвал от неотдавнашния скок на меме монетата Dogwifhat (WIF), постигайки впечатляваща възвръщаемост от 33,000% от инвестицията си в Solana.

04.03.2024 18:00 2 мин. четене

Ето защо може да не видим спот Етериум ETF тази година

Борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн (BTC) отбелязаха значителен успех, което предизвика интерес към подобни предложения за други криптовалути като Етериум (ETH).

04.03.2024 15:00 2 мин. четене

3 криптовалути със значителен потенциал през март

През февруари пазарът на криптовалути отбеляза забележителен възход, който почти изстреля Bitcoin (BTC) и различни алткойни до нови исторически върхове.

04.03.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.