НАЧАЛО Алткойни

Цената на Lido DAO (LDO) направи сериозен скок

януари 8, 2023 20:32 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Lido DAO (LDO) направи сериозен скок

Lido DAO (LDO), родната криптовалута на Lido Finance, увеличи значително общата си пазарна капитализация, която вече възлиза на $1.25 милиарда.

Това вече не е изненада, тъй като криптовалутата е в разгара на невероятен подем, който му позволи да отбележи двуцифрени печалби на своите дневни, седмични, двуседмични и месечни графики.

Към момента на писане на статията LDO се търгува на цена от $1.51, увеличавайки стойността си с 13% през последните 24 часа.

През предходните седем дни дигиталният токен поскъпна с 57.6%, като в същото време отбеляза двуседмичен ръст от 60% и месечен ръст от 50%.

По време на впечатляващото представяне, някои анализатори смятат, че Lido DAO все още има място за подобрение, благодарение на предстоящата актуализация на Етериум.

В очакване на Shanghai ъпгрейда

Според наскоро публикуван анализ, към момента на писане на този материал, Lido Finance отговаря за близо 30% от всички стейкнати ETH токени, което я прави най-голямата платформа за liquidity стейкинг на Етериум в момента.

Отбелязва се, че търсенето на платформата се е увеличило драстично, след като през 2022 г. мрежата на най-големия алткойн премина от консенсусния механизъм за доказателство за работа (PoW) към доказателство за залог (PoS).

Освен това в анализа се посочва, че предстоящия Shanghai форк на блокчейна ще даде възможност на потребителите да изтеглят своите заложени ETH, което от своя страна се очаква да насърчи повече хора да стейкват чрез Lido Finance. След това се предполага, че търсенето на токена на проекта ще се увеличи.

Някои експерти смятат, че това са само част от факторите, които помогнаха на криптоактивът да се повиши с повече от 55% само за седем дни и също така ще изиграят важна роля в опита на алткойна да поддържа възходящата си траектория.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: „Биткойн е най-сигурната, най-децентрализираната и най-ликвидната мрежа“ – инвестиционен гигант


Ще загуби ли LDO инерцията си?

Въпреки че в момента нещата изглеждат добре, все още има вероятност LDO да навлезе във фаза на ценова корекция, която не само ще спре възходящото му движение, но и ще го накара да изгуби повечето, ако не и всичките си настоящи печалби.

Понастоящем алткойнът се намира в зоната на свръхпокупка и е достигнала ниво, при която може да видим прибиране на печалби. Това е индикация за потенциален предстоящ интензивен натиск от страна на продавачите.

Наблюдава се и забележим спад в броя на LDO токените, притежавани от топ адресите, което е показателно, че „китовете“ продават притежанията си. Това е очаквано, като се има предвид огромният скок, който Lido DAO направи през последните няколко дни, което предоставя възможност на инвеститорите да се възползват от печалбата.

Ако тези условия не се променят, има голяма вероятност възходът на криптоактива да приключи внезапно и да видим значителна корекция.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Solana (SOL): Кит прехвърля стотици милиони след значително обявление

Между два неидентифицирани портфейла е извършен огромен трансфер на токени Solana (SOL), след като Solana си е осигурила сътрудничество със софтуерния гигант Brave.

февруари 9, 2023 9:09 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Този алткойн нарасна с над 140% за последните 30 дни – каква е причината?

ImmutableX (IMX) поскъпна с около 140% през последните тридесет дни. Дали е възможно подобренията на мрежата да са допринесли за това?

февруари 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Защо цената на The Graph (GRT) е в такъв възход?

The Graph (GRT) се представя изключително добре днес след освобождаване на заключени токени и тяхното прехвърляне. Според анализатори на веригата екипът също така е изпращал големи количества токени към Coinbase.

февруари 8, 2023 18:00 2 мин. четене