НАЧАЛО Алткойни

Цената на Filecoin в подем в очакване на предстояща актуализация

февруари 17, 2023 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Filecoin в подем в очакване на предстояща актуализация

Filecoin , най-голямата децентрализирана мрежа за съхранение в света, обяви пускането на Filecoin Virtual Machine (FVM) на 1 март.

С над 3,800 доставчика на услуги за съхранение и почти 14 EiB капацитет за съхранение, Filecoin понастоящем е най-голямата децентрализирана мрежа за съхранение в света.

FVM ще въведе смарт договори и възможност за програмиране от потребителите в блокчейна на Filecoin, превръщайки го в пълноценен протокол от първи слой. Целта на протокола е да установи водеща позиция във вече конкурентното пространство на блокчейните от първи слой. FVM ще даде възможност за няколко случая на употреба като например вечно съхранение, DeFi, DataDAO и др.

Според информацията FVM се стреми към оперативна съвместимост с Ethereum Virtual Machine (EVM), която позволява на проектът да поддържа множество виртуални машини. Това ще помогне за разгръщането на огромния потенциал на икономиката на отворените данни.

Докато крипто общността очаква да види предимствата на FVM мнозина разглеждат проекта като важно развитие за сектора, тъй като напоследък Filecoin се нарежда над Етериум (ETH) в данните за ежедневната активност на разработчиците в GitHub.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Крипто зимата приключи, твърди макро стратег


Цената на Filecoin (FIL) скочи с близо 20% през последните 24 часа, като в момента се търгува на ниво от около $6.50. През последната седмица цената на токена се е повишила с над 30%.

Изглежда, че с наближаването на стартирането на FVM интересът на инвеститорите се увеличава, тъй като пазарната капитализация на актива скочи с около 20% до $2.65 милиарда, а обемът на търговията – с 250% през последните 24 часа.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

DeFi платформа, базирана на Етериум, се бори да се конкурира

Според Santiment слабото представяне на SUSHI може да се дължи на неспособността ѝ да задържи потребителите и да се конкурира с други DeFi платформи.

март 27, 2023 10:11 2 мин. четене

Кои крипто проекти се разработват най-активно в момента?

Santiment, компания, занимаваща се с крипто анализи, определи Polkadot (DOT), Kusama (KSM) и Cardano (ADA) като водещите криптовалути по отношение на забележителната активност на разработчици в GitHub.

март 26, 2023 20:00 1 мин. четене

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене