Home

Цената на Биткойн спадна значително – добър момента ли е за покупка?

04.07.2024 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн спадна значително – добър момента ли е за покупка?

Низходящата траектория на Биткойн продължава, като през последните 24 часа цената му се понижи с 4% и падна под $58,000.

Тъй като BTC проби ключовото си ниво на подкрепа от $60,000, следващата подкрепа е на $57,000. Сега инвеститорите са изправени пред критично решение: дали да купят понижението или да изчакат по-нататъшни спадове?

Доставчикът на ончейн данни Santiment съобщи за сериозни разпродажби на Биткойн и алткойните, които достигнаха двумесечни дъна. Цената на Етериум също се срина под $3,200, въпреки очакваният старт на спот ETH ETF планиран за 15 юли.

Santiment предполага, че настоящите настроения в крипто общността разглеждат този спад като потенциална възможност за покупка. Въпреки това те препоръчват на инвеститорите да изчакат първата вълна на ентусиазъм да отмине, преди да предприемат нови покупки. Според анализаторската фирма идеалният момент за покупка е, когато трейдърите станат скептични и нетърпеливи. Неотдавнашният спад в цената на BTC доведе до агресивни ликвидации, като много трейдъри са купили спада, когато цената на BTC бе около $60,000. Тази тенденция се забеляза и при други алткойни като Етериум и Solana, които отбелязаха още по-резки понижения.

На фона на тази пазарна волатилност активността на Биткойн китовете рязко нарасна. Неотдавна голям портфейл депозира 1,800 BTC ($106 милиона) в Binance. През изминалата седмица този кит е прехвърлил общо 5,281 BTC ($323 милиона) в Binance на средна цена от $61,196, като сега притежава 6,068 BTC ($358 милиона). Съобщава се, че този потребител е претърпял загуба от $20 милиона при последните сделки.

Продължаващият спад в BTC цената представлява както предизвикателство, така и възможност за инвеститорите. Макар че настоящото понижение се възприема от някои като възможност за покупка, препоръчва се предпазливост. Изчакването на пазарните настроения да се изместят към скептицизъм и нетърпеливост може да се окаже по-разумна стратегия, преди да се правят нови инвестиции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

Негатативен индикатор може да сигнализира за скок в цената на Биткойн

Компанията за ончейн данни Santiment отбеляза значителен спад в броя на криптовалутните портфейли, в които има Биткойн (BTC).

18.07.2024 15:30 1мин. четене

Биткойн: Добивна компания обмисля продажба, поради нарастващата конкуренция

Съобщава се, че компанията Cipher Mining проучва възможността за продажба след интерес от страна на потенциални купувачи, според Bloomberg.

18.07.2024 12:30 1мин. четене

Милиардер счита, че Доналд Тръмп е най-добрият избор за Биткойн потребителите

Все повече финансови експерти, анализатори и изпълнителни директори на технологични компании смятат, че потенциалният втори мандат на Доналд Тръмп е правилният път за Биткойн и криптовалутите като цяло.

18.07.2024 9:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.