Home

Изплащането на Mt. Gox няма да срине пазара – CoinShares

04.07.2024 7:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Изплащането на Mt. Gox няма да срине пазара – CoinShares

Анализаторите на CoinShares смятат, че опасенията за въздействието на изплащането на Mt. Gox върху крипто пазара вероятно са преувеличени.

Mt. Gox, някога най-голямата борса за Биткойн в света, фалира след значителни хакове между 2011 и 2014 година. Оттогава борсата е възстановила много от изгубените монети и е в процес на изплащане на задълженията си към кредиторите. Този продължителен процес на обявяване в несъстоятелност е източник на несигурност поради потенциалния натиск за продажба.

В последния си доклад CoinShares предполага, че много от кредиторите на Mt. Gox вероятно ще задържат по-голямата част от възстановените си монети, за да минимизират данъчната си тежест. Те твърдят, че когато се стигне до продажба, тя вероятно ще бъде разпределена между различни крипто борси, което ще позволи достатъчна ликвидност от страна на купувача да поеме натиска от продажби.

В доклада се подчертава, че се очаква кредиторите да получат около 15% от първоначално притежаваните от тях BTC, което, като се има предвид значителното нарастване на цената на Биткойн след срива на борсата, означава приблизително 13,600% печалба.

Тази огромна печалба може да доведе до значително данъчно събитие, ако кредиторите решат да продадат незабавно. Поради това много кредитори могат да изберат да продадат само малка част от своите притежания или да задържат монетите си засега.

CoinShares също така посочва, че през последните 12 години кредиторите са имали многобройни възможности да продадат вземанията си за изплащане на суми в щатски долари, но до голяма степен са предпочели да не го направят. Това показва, че много кредитори може да не са склонни да продадат своите BTC веднага след получаването им.

Освен това разпределенията ще се извършват на множество борси – Bitstamp, Kraken, Bitbank, BitGo, SBI VC Trade и други – по различно време, което би трябвало да намали вероятността от големи едновременни разпродажби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да се качи отново до $70,000 ако пробие това ниво

Перспективите пред Биткойн (BTC) изглеждат обещаващи, ако активът успее да преодолее критично ниво на съпротива.

12.07.2024 20:00 1мин. четене

Джъстин Сън реагира на твърденията за лонг позицията му в Биткойн

Джъстин Сън, основател на TRON (TRX) и главен съветник на Huobi, отговори на слуховете за инвестициите си в Биткойн в публикация в социалните мрежи.

12.07.2024 19:30 1мин. четене

Крипто пазарът под заплаха на фона на спекулациите за намаляване на лихвите и предстоящите изплащания

Основният въпрос, който инвеститорите си задават, е дали цикълът на крипто пазара е достигнал своя пик.

12.07.2024 18:00 1мин. четене

Популярен икономист прогнозира ръст на златото, но остава скептичен към Биткойн

Питър Шиф, известен икономист и критик на Биткойн, прогнозира, че на фона на променящата се пазарна динамика златото ще се представи по-добре от водещата криптовалута.

12.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.