НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн се насочва към $100,000 според този индикатор – ето кога

28.02.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн се насочва към $100,000 според този индикатор – ето кога

Според информация, споделена от блокчейн анализатора Джейми Кутс, конкретен индикатор показва, че Биткойн потенциално може да достигне минимална целева цена от $100,000.

Кутс подчерта наблюдението си върху MVRV Z-score на Биткойн. Този показател се стреми да оцени дали BTC в момента се счита за “подценен” или “надценен”, като съпоставя пазарната му стойност с реализираната му стойност.

Въз основа на историческите тенденции на този показател и преобладаващата цена на Биткойн, Кутс предполага, че MVRV Z-score се очаква да достигне връхна точка от приблизително четири стандартни отклонения над справедливата си стойност, като по този начин предполага минимална прогноза за цена от $100,000 за BTC до 2025 г.

Кутс, който преди това е работил като анализатор за Bloomberg, представя и сравнителна графика на Етериум, спрямо Биткойн (ETH/BTC). Той твърди, че тази графика служи като индикатор за разпознаване на различните фази в рамките на бичите пазари на криптовалути.

Въз основа на анализа на Кутс, пресичането на 50-седмичната проста пълзяща средна (SMA) на ETH/BTC над 200-седмичната SMA исторически означава началото на нова фаза в рамките на бичия пазар, характеризираща се с преминаване на капитали от Биткойн към алтернативни криптовалути.

Кутс очаква, че неговият сигнал за Етериум срещу Биткойн вероятно ще се активира в близко бъдеще, сигнализирайки за началото на следващата фаза в рамките на бичия пазар.

Той разяснява фазите, като отбелязва, че по време на началния етап на бичия пазар Биткойн има тенденция да се представя по-добре, докато стойността на Етериум намалява значително. Впоследствие се наблюдава постепенно възстановяване, последвано от ускоряване, тъй като инвеститорите преразпределят печалбите си в алтернативни монети преди халвинг събитието. Кутс подчертава важността на потвърждаването на тази стратегия с пресичането на 50/200 SMA.

Макар да признава ограничения размер на извадката за статистическа значимост, Кутс предполага, че този подход е интуитивно логичен и отразява спекулативната пазарна психология. Освен това той подчертава, че пресичането на 50/200 SMA действа като предпазна мярка, сигнализирайки за потенциални обрати в пазарните тенденции.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Tesla разкриха дали са продавали Биткойн през последното тримесечие

Вчера Tesla, известна корпорация в областта на автомобилостроенето и чистата енергия, ръководена от Илон Мъск, разкри, че е задържала всичките си $711 милиона в Биткойн (BTC) през първото тримесечие на 2024 г., без да ги продава.

24.04.2024 6:00 2 мин. четене

Нова прогноза за ценaта на Биткойн от исторически точен анализатор

Трейдър известен с точните си прогнози на крипто пазара, споделя прозренията си за траекторията на Биткойн след неотдавнашното халвинг събитие на BTC.

23.04.2024 20:16 1 мин. четене

Mt.Gox започва да разпределя $9 милиарда в Биткойн на кредиторите

Mt. Gox, една от първите борси за Биткойн (BTC), започна процес на изплащане на задълженията си към кредиторите от своя значителен резерв от $9 милиарда под формата на BTC.

23.04.2024 18:00 2 мин. четене

Таксите за транзакции на Биткойн се сринаха след халвинга – какво трябва да знаем

В изненадващ обрат таксите за транзакции с Биткойн отбелязаха рязък спад ден след като достигнаха исторически връх.

23.04.2024 17:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.