НАЧАЛО Алткойни

Цената на Етериум на прага да “избухне – какво да следим

27.02.2024 17:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Етериум на прага да “избухне – какво да следим

Tony, известен още като "The Bull", технически анализатор и изпълнителен директор на NewsBTC, сподели силен оптимизъм по отношение на Етериум (ETH), втората най-ценна криптовалута, като предположи, че тя е на прага на значителен растеж.

Той посочи технически модел на свещник, наблюдаван на дневната графика на ETH/USDT, който показва потенциален бичи импулс.

The Bull се позова на Болинджър (BB) – инструмент, използван за измерване на пазарната волатилност. Макар че ВВ обикновено изостава от пазарните движения подобно на други технически индикатори като пълзящите средни, търговците тълкуват стесняването на лентата като знак за намаляваща волатилност.

Историческите модели сочат, че подобен “скуиз” често предшества значителни ценови движения – възходящи или низходящи. Този модел обаче се променя, когато лентите започнат да се разширяват, което обикновено сигнализира за потенциално рали на цените на активите, включително на ETH.

Анализирайки месечната графика на ETH/USDT, е очевидно, че цените на Етериум постоянно се повишават. Въпреки общите положителни настроения на крипто пазарите, цените на Етериум останаха в тесен диапазон през последните седмици, което доведе до фаза на консолидация, изобразена като “скуиз” на месечната графика.

След като Етериум проби над тази фаза на консолидация и се търгува на нива над $3,000, напомнящи границите, наблюдавани през април 2022 г., нараства очакването за по-нататъшно поскъпване на цените. Забележително е, че Етериум демонстрира модел на пробив, след като през февруари надхвърли върховете от януари 2024 г.

Оптимизмът за потенциалното нарастване на цените се подхранва от развитието на месечната графика, където разширяващите се ленти и бичите ценови барове в близост до горната ВВ предполагат повишена волатилност. Тази техническа формация, особено когато баровете се групират близо до горната ВВ, показва силен възходящ импулс. Ето защо, въз основа на този анализ, The Bull смята, че настоящата ситуация, изобразена на месечната графика на ETH/USDT, може да предвещава значителен ценови скок.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кои са най-разработваните алткойн проекти през април

Компанията за крипто анализ Santiment наскоро разкри кои алткойни са привлекли най-голямо внимание от разработчиците през последния месец.

24.04.2024 9:48 1 мин. четене

Coinbase добавя нова AI криптовалута към платформата си

Най-голямата по обем на търговия криптовалутна борса в САЩ ще въведе нов алткойн с изкуствен интелект.

24.04.2024 9:00 1 мин. четене

Крипто кит купува Shiba Inu за милиони – цената скочи с над 20%

Според данни от Etherscan.io Shiba Inu (SHIB) кит е придобил 237 милиарда токена SHIB на стойност приблизително $6.3 милиона.

23.04.2024 20:33 2 мин. четене

Solana: Ще успее ли SOL да пробие над $300 през май?

Много ентусиасти очакват Solana да поеме по впечатляваща ценова траектория през този бичи сезон. През март токенът достигна значим крайъгълен камък, надхвърляйки $200, въпреки че по-късно се върна до $150.

23.04.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.