НАЧАЛО Биткойн

Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

05.03.2024 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цената на Биткойн може тежко да се срине според топ анализатор

Според известен анализатор предстоят значителни сътресения за Биткойн (BTC), водещата криптовалута.

В неотдавнашна видео актуализация крипто стратегът Бенджамин Коуен сподели своите прозрения, като предположи, че BTC има тенденция да се връща към предишни големи нива на съпротива като средство за установяване на подкрепа преди по-нататъшно възходящо движение.

Коуен отбеляза, че по време на изкачването на Биткойн над $60,000, той не е тествал повторно границата от $30,000 като ниво на подкрепа, което оставя място за потенциален 50% спад на стойността му.

Той посочи:

“Дори ако разгледаме исторически модели, като например аналога от 2016 г., наблюдаваме, че след излизане от такива диапазони Биткойн обикновено се връща назад, за да ги тества като подкрепа.”

Притеснението, което Коуен изтъкна, е липсата на съществена подкрепа, която да се формира по време на настоящото рали на Биткойн. Той отбеляза:

“Изглежда, че Биткойн се изкачва, без да затвърждава някакви значителни нива на подкрепа. В много случаи по време на продължителни бичи пазари активите са склонни да се връщат към предишни нива на съпротива, превърнати в нива на подкрепа. Настоящата траектория обаче изглежда заобикаля тази решаваща стъпка, което потенциално проправя пътя за резки корекции, подобни на тези, наблюдавани при предишни мечи пазари.”

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.