НАЧАЛО Биткойн

Цена на Биткойн: Китовете продължават да продават – какво означава това?

декември 10, 2022 8:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Цена на Биткойн: Китовете продължават да продават – какво означава това?

Цената на Биткойн се повиши с над 2.5% през последните 24 часа като се опитва да се задържи над $17,000. Данните от веригата обаче показват, че китовете все още продават.

Цената на Биткойн (BTC) все още е под натиск

Поведението на китовете, които държат и продават, може да помогне за лесното идентифициране на пазарния цикъл на Биткойн. Метриката UTXO Value Bands показва, че нарастващата тенденция в цените на BTC често е свързана с натрупване на Биткойн от големи притежатели.

Данните от веригата обаче показват, че китовете продължават да намаляват своите притежания в Биткойн от юни 2022 г. насам. След кризата, породена от Terra (LUNA), китовете на Биткойн са продали близо 367,000 BTC. Също така, цената на BTC спада непрекъснато от юни насам. Следователно Биткойн китовете продължават да продават своите натрупани монети, а цената остава под натиск.

Трейдърите трябва да наблюдават как китовете увеличават притежанията си, за да потвърдят ралито на най-голямата криптовалута.

Междувременно данните от веригата показват, че китовете с 1,000 до 10,000 BTC са продължили да ликвидират своите притежания по време на фазата на капитулация на миньорите до ноември. Всъщност китовете са започнали да натрупват Биткойн, но са продали дългите си позиции в актива поради срива на криптоборсата FTX.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Трейдър, предвидил дъното през 2018, дава нова прогноза


Устойчивият възходящ ценови тренд обикновено се съпровожда от това, че китовете задържат своите BTC. Въпреки това почти 80% от разпродажбите на Биткойн от юни насам идват от китовете. Промяната на пазарния тренд може да дойде при спад на продажбите от страна на големите инвеститори.

Спад на цената на BTC поради капитулация на миньорите

Въпреки че несигурността около дъното на Биткойн все още е налице, данните от веригата прогнозират, че цената на BTC може да достигне дъно от $12,000. Анализатори като Майкъл ван де Поуп и „Вълкът от Уолстрийт“ Джордан Белфорт смятат, че флагманската криптовалута може да претърпи подем, ако премине над $18,000 – като предполагат, че $16,500 е критично ниво на подкрепа.

Към момента на публикуване Биткойн се търгува на цена от $17,200.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене