НАЧАЛО Финтех

Celsius спира мобилното си приложение

02.03.2024 19:15 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius спира мобилното си приложение

След като през юли 2022 г. Celsius бе изправена пред фалит, се стигна до особена развръзка: докато по-голямата част от компанията се разпада, един аспект се запазва - приложението за телефон Celsius по необясними причини продължава да функционира и да е достъпно за теглене.

От 29 февруари обаче това се промени, като мобилното приложение официално спря да функционира.

Според изявленията на уебсайта на Celsius спирането на дейността е било планирано предварително и подробно описано в техния “План за реорганизация“. Приложението вече е премахнато от Apple App Store, а компанията съветва потребителите да го изтрият от устройствата си.

Съобщение от Celsius

Това закриване на мобилното приложение представлява малка пречка за наскоро излязлата от фалит компания Celsius. Компанията също така се впуска в добив на криптовалути с новото си предприятие Ionic Digital, LLC, планирано да премине през първично публично предлагане през следващите месеци.

Този ход носи значителен риск за кредиторите, които са получили акции в преструктурираното дружество, сега фокусирано върху добива. Те залагат на успеха на тази операция, като се има предвид потенциалното превъзходство на Биткойн в сравнение с основните публично търгувани акции за добив на Биткойн като Riot, Marathon Digital и CleanSpark през последните пет години.

Изпълнителните лидери на Ionic Digital предложиха цена на IPO от $20 на акция, но остава несигурност по отношение на ликвидността и степента, в която кредиторите ще разтоварят акциите си веднага след IPO.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Финтех Новини

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

MasterCard и 1inch си партнират за нова крипто дебитна карта

1inch Network, компания за децентрализирани финанси (DeFi), в сътрудничество с Mastercard и Baanx, представи нова дебитна карта, оборудвана с функционалност за конвертиране на крипто във фиатна валута.

09.04.2024 16:00 1 мин. четене

Цените на тези три AI криптовалути скочиха след слухове за сливането им

Fetch.ai е в процес на обсъждане на потенциалното сливане на токените с SingularityNET и Ocean Protocol в токен ASI, чиято напълно разгърната стойност се очаква да бъде около $7.5 милиарда.

27.03.2024 22:00 1 мин. четене

Tурска банка разширява присъствието си в сектора на дигиталните активи с ново партньорство

Misyon Bank, пионерска необанка в Турция, разширява услугите си в областта на попечителството на дигитални активи и токенизацията чрез партньорство с швейцарския доставчик на попечителство на криптовалути Taurus.

26.03.2024 20:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.