НАЧАЛО Биткойн

Celsius са загубили средствата на клиентите си в Биткойн позиции

август 17, 2022 13:41 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Celsius са загубили средствата на клиентите си в Биткойн позиции

Съобщава се, че платформата за крипто кредитиране Celsius се е опитала да търгува с Биткойн (BTC) на своите потребители малко преди компанията да обяви фалит.

Finanncial Times (FT) съобщава, че Celsius е злоупотребила с потребителски средства за търговия с BTC под ръководството на главния изпълнителен директор Алекс Машински.

Според доклада Машински е събрал инвестиционния си екип през януари, за да обяви, че ще поеме контрола върху търговската стратегия на фирмата точно преди срещата на Федералния резерв, която според него ще раздвижи пазарите.

Източниците на FT твърдят, че Машински е бил убеден, че ястребов резултат от срещата на Фед ще доведе до спад на крипто пазарите и е искал фирмата да продаде големи количества BTC.

Един от хората каза:

Той нареждаше на трейдърите масово да търгуват с книгата на базата на лоша информация… Той разпиляваше огромни количества Биткойн.

Заседанието на Фед не оказа очаквания от Машински ефект върху цената на BTC и според съобщенията Celsius трябваше да изкупува на загуба, преди да отчете загуба от $50 милиона долара през януари.

Celsius купува в Биткойн тръста на Grayscale

В доклада на FT се описва и друга губеща сделка, при която Celsius купува в Биткойн тръста на Grayscale (GBTC) – популярен инвестиционен продукт, който следва цената на BTC и се търгува с премия или отстъпка в зависимост от посоката на пазарите.

Според FT Celsius е купил GBTC, когато се е търгувал с премия, а след това е претърпял големи загуби, когато BTC е поевтинял и GBTC е започнал да се търгува с 15% отстъпка.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Грег Фос твърди, че Биткойн е по-оскъден от златото


Съобщава се, че на Celsius е била предложена сделка за излизане от губещата сделка, но Машински е отказал, спекулирайки, че отстъпката в крайна сметка ще се свие. Фирмата най-накрая излезе от сделката, когато GBTC се търгуваше с 25% отстъпка.

Според източници, запознати с въпроса, общите загуби на компанията само от търговията с GBTC са между $100-125 милиона.

Историята на Financial Times идва по повод на съобщенията за разследване на Машински от комитет на необезпечените кредитори, които твърдят, че клиентите на Celsius са били многократно подвеждани от главния изпълнителен директор относно сигурността на техните средства и бизнес модела на фирмата.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Очаква ни най-големия срив от десетилетия – Р. Кийосаки

Робърт Кийосаки, автор на книгата „Богат татко, беден татко“ предупреждава за голям финансов срив, който според него ще се отрази на Биткойн (BTC) и благородните метали.

септември 27, 2022 20:07 1 мин. четене

Редица американски щати съдят Nexo за нерегистрирано предлагане на ценни книжа

В понеделник щатските регулатори на ценни книжа в Калифорния и няколко други щата предприеха действия срещу Nexo Group, компанията майка на крипто заемодателя Nexo, като нарекоха продукта на компанията Earn Interest Product нерегистрирана ценна книга.

септември 27, 2022 17:40 1 мин. четене

Борсата FTX спечели търга за активите на Voyager Digital

Voyager Digital съобщи, че с оферта от около $1.4 милиарда на FTX спечели търга за активите на фалиралата компания.

септември 27, 2022 15:33 1 мин. четене

Биткойн: Рекорден обем шортове на актива

Биткойн (BTC) се шортва от големите институционални инвеститори с рекордни темпове, твърди водещ мениджър на цифрови активи.

септември 27, 2022 14:02 1 мин. четене