НАЧАЛО Други

CBDC са опасни, AI е страшен според Доналд Тръмп

05.02.2024 10:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
CBDC са опасни, AI е страшен според Доналд Тръмп

Бившият президент Доналд Тръмп изрази сериозна загриженост относно дигиталните валути на централните банки (CBDC) и напредъка в областта на изкуствения интелект (AI) в неотдавнашно интервю.

Тъй като Републиканската партия обмисля да го номинира за президентските избори през 2024 г., критичните възгледи на Тръмп по тези въпроси привличат широко внимание.

Тръмп остро отправи критики към CBDC, представяйки ги като потенциални инструменти за засилено правителствено наблюдение и контрол върху финансовите транзакции на физическите лица. Той изрази мнение, че “това може да бъде много опасно нещо“, като си представи бъдеще, в което CBDC компрометират личната независимост и служат като инструменти за потенциално превишаване на правомощията на правителството. Тръмп последователно твърдеше, че CBDC представляват съществен риск за личната неприкосновеност и за основните принципи на свободата и автономността.

Неговата непоколебима опозиция спрямо CBDC съответства на по-широкия му икономически наратив, който набляга на защитата на личните данни срещу възприеманата заплаха от правителствена тирания. Тръмп се позиционира като твърд противник на CBDC, предупреждавайки, че те биха могли да доведат до сценарии, при които правителството може да конфискува сметките на физическите лица без предизвестие.

AI: първостепенната заплаха

Забележките на Тръмп относно изкуствения интелект (AI) бяха особено тревожни, тъй като той определи AI като “най-опасното нещо там” поради очевидната липса на жизнеспособно решение. Той изрази загриженост относно потенциала на AI да създава изцяло фалшиво съдържание, като го определи като “толкова страшно”. Тръмп разказа за инцидент с deep fake видео, илюстрирайки предизвикателството при разграничаването на истинско от манипулирано съдържание.

Притесненията на бившият президент се простират отвъд дезинформацията до по-широки въпроси, свързани със сигурността, неприкосновеността на личния живот и потенциала на технологичния напредък да предизвиква конфликти чрез убедително имитиране на реалността.

Призовавайки към незабавни действия за намаляване на тези рискове, Тръмп изтъкна двойствения характер на AI: неговия потенциал за иновации и способността му за измама и разрушаване.

Призивът за регулиране и контрол на развитието на AI има за цел да предотврати злоупотребата с технологията, отразявайки консенсуса сред лидерите и експертите относно необходимостта от надзор.

Оказване на влияние върху политиката и обществения дискурс

Критиките на Тръмп по отношение на CBDC и AI допринасят значително за обществения дискурс, като намират отклик сред хората, които се опасяват от прекомерните правомощия на правителството и бързото развитие на мощни технологии. С наближаването на изборите през 2024 г. се очаква тези теми да се превърнат в централни, принуждавайки кандидатите да изразят позициите си по отношение на иновациите срещу регулирането и запазването на личните свободи в дигиталната ера.

Последните коментари на Тръмп поставят началото на по-широк дебат за технологиите, неприкосновеността на личните данни и правителствения контрол, като насърчават политиците, технолозите и гражданите да се включат в подробна дискусия за нашето дигитално бъдеще.

С гласа на Тръмп като катализатор се очаква разговорът за CBDC и AI да се задълбочи, да повлияе на политическите решения и да оформи националния дневен ред с наближаването на президентските избори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

3 акции от портфолиото на милиардера Уорън Бъфет, които да следите

Уорън Бъфет, известната фигура в сферата на фондовите пазари, не се нуждае от представяне. Той е широко известен със своя значителен и разнообразен инвестиционен портфейл, който включва различни акции.

05.03.2024 9:00 2 мин. четене

БРИКС ще задмине Запада по икономическа сила според президента на Русия

По време на неотдавнашна реч пред Федералното събрание на Русия президента Владимир Путин изтъкна една забележителна тенденция.

05.03.2024 8:00 2 мин. четене

БРИКС: Тази държава отказва да се присъедини към съюза

Министерството на външните работи на Мексико наскоро отговори на спекулациите относно потенциалния интерес на страната относно присъединяване към групата БРИКС, която се състои от нововъзникващи икономики.

04.03.2024 20:20 2 мин. четене

5 акции, които да избягвате на фона на икономическото състояние на САЩ

Въпреки че в момента пазарите на акции в САЩ са на исторически високи нива, инвеститорите трябва да бъдат предпазливи.

04.03.2024 16:40 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.