НАЧАЛО Биткойн

Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

октомври 29, 2022 12:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

Популярната услуга за мобилни разплащания Cash App добави протокол за разплащания от втори слой - Lightning Network, за да позволи на потребителите да извършват транзакции с Биткойн.

Първоначално идеята за добавянето на протокола беше обявена преди 3 години. По-рано тази година функцията беше обявена тайно сред няколко потребители. По това време от компанията, основана и управлявана от бившия съосновател и главен изпълнителен директор на Twitter – Джак Дорси – не бяха издали официално уведомление.

Някои потребители на Cash App съобщиха, че функционалността на Lightning вече е налична в платформата и споделиха скрийншоти в Twitter, че са успели да я използват за прехвърляне или теглене на Биткойн (BTC) за броени секунди с много по-ниски такси.

Новината бе съобщена от продуктовият ръководител на компанията Майкъл Риани в Twitter:

С официалното стартиране на функцията за свободно ползване, клиентите на Cash App могат да изпращат или получават плащания на стойност до $999 в Биткойн на всеки седем дни.

Според информацията, за да получи Биткойн чрез Lightning, изпращачът не е нужно да има сметка в Cash App, но ще му е необходим Биткойн портфейл с активирана функция Lightning. За клиенти в Ню Йорк обаче, опцията не е достъпна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Cash App се присъедини към крипто сектора още през 2019 г., когато Block, Inc. (компанията създала приложението) пусна опция за търговия с Биткойн. Block също така притежава Bitlicensea (лиценз издаден от Отдела за финансови услуги на щата Ню Йорк) и може законно да извършва плащания или транзакции свързани с дигитални валути.

Lightning ще помогне на Cash App да се мащабира и да обработва милиони транзакции в секунда, което е развитие, позволяващо сделките да се извършват по-бързо и по-евтино.

В началото на проекта, разработчиците са ограничили отворения достъп умишлено, под презумпцията да предпазят потребителите от вливане на твърде много пари в тепърва стартиращата мрежа. След подобрения обаче, Lightning спокойно може да се справи с повече и по-големи транзакции, което помага за намаляване на таксите, натрупващи се при отварянето на голям брой малки канали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Дъщерно дружество на Deutsche Bank проучва инвестиции в крипто компании

DWS Group, дъщерно дружество на известната финансова институция Deutsche Bank, проучва потенциални инвестиции в сектора на криптовалутите в опит да се възстанови от миналогодишния спад на световните пазари.

февруари 9, 2023 12:01 1 мин. четене

Биткойн: Анализатор прогнозира продължение на бичия сценарий – ето защо

Криптостратегът Майкъл ван де Поуп смята, че Биткойн (BTC) е готов за значително движение нагоре, тъй като е пробил над критично ниво.

февруари 9, 2023 11:00 2 мин. четене

Големите инвеститори се насочват към Биткойн

CoinShares, мениджър на цифрови активи, съобщи, че институционалните инвеститори влагат пари в Биткойн (BTC) и други цифрови активи за четвърта поредна седмица.

февруари 9, 2023 7:00 1 мин. четене

Биткойн навлиза в бичи пазар, очаква се възход – CryptoQuant

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant сподели мнението си за текущата траектория на Биткойн и е убеден, че водещата криптовалута е готова за голям пробив.

февруари 8, 2023 9:59 3 мин. четене