НАЧАЛО Биткойн

Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

октомври 29, 2022 12:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

Популярната услуга за мобилни разплащания Cash App добави протокол за разплащания от втори слой - Lightning Network, за да позволи на потребителите да извършват транзакции с Биткойн.

Първоначално идеята за добавянето на протокола беше обявена преди 3 години. По-рано тази година функцията беше обявена тайно сред няколко потребители. По това време от компанията, основана и управлявана от бившия съосновател и главен изпълнителен директор на Twitter – Джак Дорси – не бяха издали официално уведомление.

Някои потребители на Cash App съобщиха, че функционалността на Lightning вече е налична в платформата и споделиха скрийншоти в Twitter, че са успели да я използват за прехвърляне или теглене на Биткойн (BTC) за броени секунди с много по-ниски такси.

Новината бе съобщена от продуктовият ръководител на компанията Майкъл Риани в Twitter:

С официалното стартиране на функцията за свободно ползване, клиентите на Cash App могат да изпращат или получават плащания на стойност до $999 в Биткойн на всеки седем дни.

Според информацията, за да получи Биткойн чрез Lightning, изпращачът не е нужно да има сметка в Cash App, но ще му е необходим Биткойн портфейл с активирана функция Lightning. За клиенти в Ню Йорк обаче, опцията не е достъпна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Cash App се присъедини към крипто сектора още през 2019 г., когато Block, Inc. (компанията създала приложението) пусна опция за търговия с Биткойн. Block също така притежава Bitlicensea (лиценз издаден от Отдела за финансови услуги на щата Ню Йорк) и може законно да извършва плащания или транзакции свързани с дигитални валути.

Lightning ще помогне на Cash App да се мащабира и да обработва милиони транзакции в секунда, което е развитие, позволяващо сделките да се извършват по-бързо и по-евтино.

В началото на проекта, разработчиците са ограничили отворения достъп умишлено, под презумпцията да предпазят потребителите от вливане на твърде много пари в тепърва стартиращата мрежа. След подобрения обаче, Lightning спокойно може да се справи с повече и по-големи транзакции, което помага за намаляване на таксите, натрупващи се при отварянето на голям брой малки канали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн може да достигне нови върхове според Glassnode – ето кога

Съоснователите на компанията за крипто анализи Glassnode смятат, че индексът на щатския долар (DXY) скоро ще се понижи и ще предизвика масивен бичи пазар на Биткойн (BTC).

септември 30, 2023 13:00 2 мин. четене

Биткойн: Ето кога може да се очаква сериозен отскок според Santiment

Потенциалният ръст на водещата криптовалута зависи от следващото движение на значим макропоказател, според платформата за анализи Santiment.

септември 30, 2023 4:00 1 мин. четене

Доларът засенчва 115 други валути през последните 10 години, но не и Биткойн

Въпреки че премина през една от най-лошите инфлации на всички времена, щатският долар (USD) надмина 115 световни фиатни валути през последните 10 години на валутния пазар, но бе изпреварен от Биткойн (BTC).

септември 29, 2023 22:00 2 мин. четене

Биткойн: Края на годината може да е много силен за криптовалутата – ето защо

Крипто трейдърът Майкъл ван де Поуп остава оптимист за представянето на Биткойн (BTC) през следващите месеци, въпреки последните предизвикателства.

септември 29, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.