Home

Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

29.10.2022 12:28 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cash App интегрира Lightning мрежата на Биткойн

Популярната услуга за мобилни разплащания Cash App добави протокол за разплащания от втори слой - Lightning Network, за да позволи на потребителите да извършват транзакции с Биткойн.

Първоначално идеята за добавянето на протокола беше обявена преди 3 години. По-рано тази година функцията беше обявена тайно сред няколко потребители. По това време от компанията, основана и управлявана от бившия съосновател и главен изпълнителен директор на Twitter – Джак Дорси – не бяха издали официално уведомление.

Някои потребители на Cash App съобщиха, че функционалността на Lightning вече е налична в платформата и споделиха скрийншоти в Twitter, че са успели да я използват за прехвърляне или теглене на Биткойн (BTC) за броени секунди с много по-ниски такси.

Новината бе съобщена от продуктовият ръководител на компанията Майкъл Риани в Twitter:

С официалното стартиране на функцията за свободно ползване, клиентите на Cash App могат да изпращат или получават плащания на стойност до $999 в Биткойн на всеки седем дни.

Според информацията, за да получи Биткойн чрез Lightning, изпращачът не е нужно да има сметка в Cash App, но ще му е необходим Биткойн портфейл с активирана функция Lightning. За клиенти в Ню Йорк обаче, опцията не е достъпна.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Топ 3 алткойна за ноември 2022 г.


Cash App се присъедини към крипто сектора още през 2019 г., когато Block, Inc. (компанията създала приложението) пусна опция за търговия с Биткойн. Block също така притежава Bitlicensea (лиценз издаден от Отдела за финансови услуги на щата Ню Йорк) и може законно да извършва плащания или транзакции свързани с дигитални валути.

Lightning ще помогне на Cash App да се мащабира и да обработва милиони транзакции в секунда, което е развитие, позволяващо сделките да се извършват по-бързо и по-евтино.

В началото на проекта, разработчиците са ограничили отворения достъп умишлено, под презумпцията да предпазят потребителите от вливане на твърде много пари в тепърва стартиращата мрежа. След подобрения обаче, Lightning спокойно може да се справи с повече и по-големи транзакции, което помага за намаляване на таксите, натрупващи се при отварянето на голям брой малки канали.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават непроменени след последния отчет за приходите

Наскоро компанията за електроавтомобили, създадена от Илон Мъск, подаде отчетите си за второто тримесечие на 2024 г.

23.07.2024 23:16 1мин. четене

Swan Bitcoin прекратява дейностите си по добив на Биткойн

Swan Bitcoin, компания за финансови услуги, специализирана в сектора на Биткойн, обяви, че прекратява своята майнинг дейност и отлага плановете си за първично публично предлагане (IPO).

23.07.2024 17:00 1мин. четене

Топ инвестиционна компания стартира частен кредитен фонд на Solana

Стартъп, специализиран в областта на финансовата токенизация, възнамерява да въведе няколко блокчейн-базирани фонда в Solana мрежата.

23.07.2024 16:30 1мин. четене

Проучване: Кой всъщност притежава Биткойн в Америка?

Неотдавнашно проучване на Института „Накамото“ разкри изненадващи данни за демографските характеристики на притежателите на Биткойн (BTC) в Съединените щати, като оспори общите предположения за типичния инвеститор в криптовалута.

23.07.2024 15:30 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.