НАЧАЛО Алткойни

Cardano продължава да се разраства, въпреки лошото представяне на цената

27.01.2024 11:40 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano продължава да се разраства, въпреки лошото представяне на цената

Количеството на смарт договорите в мрежата на Cardano (ADA), показва постоянно увеличение от началото на годината, както се посочва в доклада Cardano Blockchain Insights.

Към настоящия момент броят на смарт договорите в скрипта Plutus V2 бележи забележителен ръст. Първоначално, в началото на годината, броят им беше 6,296, а сега е нараснал до над малко над 17,720.

Подобна възходяща тенденция се наблюдава и при скрипта Timelock, който ескалира от 115,469 на 118,360. Смарт договорите, по същество програми, намиращи се в блокчейна, служат за изпълнение на споразумения между участниците въз основа на предварително определени условия, като елиминират необходимостта от посредници.

Скриптът Plutus играе ключова роля в предложенията за подобрения на Cardano (CIP), като определя допустимостта на дадена транзакция да изразходва UTXO.

Той също така беше неразделна част от хард форка Alonzo, реализиран през 2021 г., който улесни функционалността на родните активи за разработване на смарт договори.

Въпреки тези положителни развития, родният токен на проекта, ADA, е изправен пред предизвикателства. Понастоящем на цена от $0.479, според TradingView, ADA реализира малко над 20% спад в стойността си през последните 30 дни.

Друга метрика, която показва липсата на растеж е Weighted Sentiment (претеглено настроение), измерена с помощта на данни от Santiment, спадна от -0.12 до 0.50. Weighted Sentiment измерва оптимистичните или песимистичните настроения около даден проект в крипто общността.

Въпреки възможността цената на ADA да продължи да се понижава, устойчивото нарастване на активните адреси може да подейства като катализатор за възходящ обрат.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Ето кои криптовалути да следим според топ трейдър

Известен крипто анализатор идентифицира потенциални точки за влизане в три многообещаващи алткойна, базирани на изкуствен интелект (AI).

22.02.2024 10:00 2 мин. четене

AI прогноза за цената на XRP за март месец

Напоследък XRP привлича значително внимание, тъй като търговците очакват потенциално възстановяване на предишните му върхови стойности на фона на силния пазар на криптовалути, доминиран от Биткойн.

22.02.2024 8:00 1 мин. четене

2 криптовалути, които може да обмислите да продадете

От 14 февруари насам Биткойн (BTC) остава в рамките на своя диапазон, след като преодоляа психологическата бариера от $50,000.

21.02.2024 19:38 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.