НАЧАЛО Алткойни

„Cardano ще оцелее сътресенията и трудностите“ – твърди водещият на CoinBureau

декември 30, 2022 9:06 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
„Cardano ще оцелее сътресенията и трудностите“ – твърди водещият на CoinBureau

Крипто коментатор сподели, че интересът му към Cardano (ADA) се завръща, но има едно притеснение относно екосистемата на проекта.

В ново интервю за Altcoin Daily водещият на Coin Bureau, известен като „Гай“ (Guy), каза, че макар наскоро да е продал ADA токените си, това е обещаващ проект.

Харесвам Cardano. Имам нещо като странно отношение към Cardano. Един ден съм наистина, наистина бичи настроен към него. А на следващия ден започвам да го поставям под въпрос. 

[…] общността на Cardano е една от най-големите, една от най-активните, една от най-подкрепящите, а [основателят Чарлз Хоскинсън] е наистина вдъхновяваща фигура.

Неотдавна продадох ADA, за да премина в [стабилни монети], но определено бих обмислил да се върна. Там се случват интересни неща.

Опасенията на водещия относно алткойна са свързани с това дали блокчейнът е подходящ за разработчици, които да градят екосистемата.

Не мисля, че е имало огромно сътрудничество между проектите на Cardano. И все още продължавам да чувам тези неща за това, че това е доста трудна екосистема за изграждане.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Пазарът може да преживее същото като през 2019 г.


Гай прогнозира, че ADA ще остане един от устойчивите блокчейн проекти на фона на пазарните сътресения.

Мисля, че там се изграждат наистина [добри] проекти и тази общност изглежда е достатъчна, за да я поддържа в трудни времена.

Водещият на CoinBureau не е добавил ADA в своя списък с петте най-добри алткойна, в които да инвестирате по време на рецесия, който наскоро отразихме. Част от избраните от него проекти включват децентрализираната блокчейн мрежа Cosmos (ATOM) и PoS протокола Algorand (ALGO). Статията за списъка му можете да прочетете тук.

Какво е Cardano и какво го обсособява от остатъка от пазара?

Cardano е децентрализиран публичен блокчейн и проект за криптовалута, който се фокусира върху осигуряването на сигурна и мащабируема платформа за разработване и изпълнение на смарт договори и децентрализирани приложения (DApps). 

Това е първата блокчейн платформа, изградена на езика за програмиране Haskell, и се разработва и поддържа от Cardano Foundation, швейцарска организация с нестопанска цел.

Cardano е създадена от Чарлз Хоскинсън, който е и съосновател на Етериум. Мрежата е проектирана да превъзмогне някои от ограниченията и предизвикателствата на Етериум и други блокчейн платформи. 

Тя има за цел да предостави по-сигурна и мащабируема платформа за разработване и изпълнение на смарт договори и децентрализирани приложения, както и по-устойчив и децентрализиран модел на управление.

Cardano използва консенсусен алгоритъм за доказателство на залог (PoS), наречен Ouroboros, който е проектиран да бъде енергийно ефективен и сигурен. Освен това използва многослойна архитектура, с отделни слоеве за смарт договори и за сетълмент, и изпълнение на транзакции. Това позволява по-голяма гъвкавост и мащабируемост, тъй като различните аспекти на платформата могат да бъдат надграждани и подобрявани независимо един от друг.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене

Биткойн: Трейдър предвижда скок до $30,000 – ето кога

Широко следен крипто стратег е оптимист, че Биткойн (BTC) може да нарасне с двуцифрен процент от текущата цена.

януари 26, 2023 20:00 1 мин. четене