НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Китовете трупат докато цената консолидира

февруари 17, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Китовете трупат докато цената консолидира

Cardano (ADA) е осмият по пазарна капитализация крипто актив, като в последните месеци е преживял периоди на възходи и падения.

След като цената му се понижи с 82% през 2022 г., голяма част от оптимизма около него се изпари, но сега той скочи с 45% през 2023 г.

Скок на транзакциите на китове

Напоследък при Cardano се наблюдава огромен ръст на китовите транзакции, като средно на ден се извършват около 1,700 транзакции на стойност $100,000 или повече, в сравнение с около 300 такива транзакции на ден през януари.

whale transactions

След срива на FTX през ноември 2022 г. адресите на китове и акули, притежаващи от 10,000 до 10 милиона ADA, са натрупали 659.53 милиона броя ADA, което се равнява на около $235.5 милиона. Това увеличение от страна на ключовите притежатели на Cardano е обещаващ знак.

shark and whale


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Какво доведе до нов исторически връх при ненулевите адреси при Биткойн?


Метрика за възрастта на инвестициите и уникалните дневни адреси

Според метриката на Santiment “mean dollar invested age”, тежките големите инвестиции в мрежата на Cardano не демонстрират значителна промяна. Средното време, което монетите седят в един адрес, се е увеличило от 267 дни на 407 дни през последните шест месеца.

mdia

Въпреки че се наблюдава окуражаващо нарастване на броя на уникалните дневни адреси, взаимодействащи в мрежата на алткойна, броят им вече е потънал до около 62,000 адреса на ден от 85,000 през ноември 2022 г.

daily active addresses

Общи перспективи и настроения на пазарните участници

Въз основа на двуседмичната корекция на цените и спада от 2022 г., който ADA все още не е успяла да компенсира, покупката сега е с по-ниски рискове в исторически план.

mvrv

Въпреки че настроенията на трейдърите към ADA сега са леко негативни, това е още един добър признак, че ценови скок може да изненада общността. Рязкото нарастване на активността на китовете трябва да бъде следено, а Биткойн трябва да продължи възходящия си тренд, за да може Cardano да процъфтява.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Какви са очаквания за цената на Arbitrum след airdrop събитието?

Популярен крипто анализатор сподели вижданията си за това как ще се отрази airdrop събитието на цената на Arbitrum (ARB).

март 22, 2023 20:00 2 мин. четене

Coinbase ще листне ARB преди airdrop събитието, наред с други големи борси

Coinbase, водеща криптоборса в САЩ, включи ARB към списъка си с предлагани токени, криптоактив създаден от решението за мащабиране на Етериум (ETH) – Arbitrum.

март 22, 2023 15:04 1 мин. четене

Цената на XRP скочи с над 20% – ето защо

Цената на XRP отбеляза значителен скок, което може да означава, че продължаващият правен спор между Ripple и Комисията за ценни книжа и борси (SEC) може скоро да приключи.

март 22, 2023 10:00 2 мин. четене

Инвестиционните продукти с цифрови активи отбелязаха отлив за шеста поредна седмица

Според нов доклад на CoinShares институционалните крипто инвестиционни продукти са преживели шестата си поредна седмица на отлив. Те са загубили близо $95 милиона миналата седмица, въпреки цялостното рали на криптопазара.

март 21, 2023 12:00 2 мин. четене