НАЧАЛО Алткойни

Cardano: Какво трябва да знаем за новата стабилна монета на мрежата?

ноември 21, 2022 10:07 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Какво трябва да знаем за новата стабилна монета на мрежата?

Cardano най-накрая ще има своя собствена стабилна монета, след като блокчейн компанията EMURGO обяви, USDA ще бъде пуснат в мрежата през първото тримесечие на 2023 г.

Стабилната монета ще бъде напълно съобразена с нормативните изисквания и е предназначена да предпазва участниците в Web3 пространството от присъщата на криптопазара волатилност, според съобщение на EMURGO от 18 ноември.

USDA на EMURGO ще бъде изцяло подкрепен от щатския долар

EMURGO заяви, че има партньорство с неназована компания за регулирани финансови услуги в САЩ, която ще действа като попечител за паричните депозити. Тя също така отбеляза, че USDA ще бъде първият продукт, който ще се появи от новия ѝ пакет Anzen. Този пакет ще се фокусира върху свързването на традиционните финансови услуги с криптовалутите.

Чрез портала Anzen потребителите могат да токенизират своите долари и да ги използват в блокчейна на Cardano. Плановете за Anzen включват отпускане и вземане на заеми, мостове между dApps и традиционните финанси, както и крипто дебитни карти.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 3 алткойна, които могат да скочат покрай Световното по футбол


Стартирането на USDA е предвидено за първото тримесечие на 2023 г., а EMURGO планира да даде възможност за токенизиране на други стабилни монети като USDT и USDC към USDA. Също така компанията разкри намеренията си да даде възможност за конвертиране и суапове на криптовалути като Биткойн (BTC) и Етериум (ETH).

Общността на Cardano приветства идеята за стабилни монети

Общността на Cardano приветства позитивно новото съобщение. Възможно е други стабилни монети също да стартират в мрежата на Cardano преди появата на USDA. Стейбълкойна Djed е планиран за четвъртото тримесечие на 2022 г.

От известно време се водят разговори за базирана на Cardano стабилна монета. Няколко анализатори прогнозираха, че това ще помогне за раздвижването на екосистемата за децентрализирани финанси (DeFi) на Cardano, която в момента има TVL (обща заключена стойност) от $53.32 милиона.

Междувременно в Cardano текат и други разработки. Чарлз Хоскинсън наскоро разкри, че мрежата е на път да навлезе в „Ерата на Волтер“. В тази фаза мрежата ще прокара по-децентрализиран процес на вземане на решения – първото предложение за подобрение на Cardano (CIP) вече е на живо в GitHub.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини