НАЧАЛО Блокчейн

Cardano DeFi протокол набира $10 милиона от Three Arrows Capital

ноември 1, 2021 17:37 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano DeFi протокол набира $10 милиона от Three Arrows Capital

Ardana, протокол за децентрализирано финансиране (DeFi), изграден върху блокчейна на Cardano, събра $10 милиона за стратегическо финансиране.

Three Arrows Capital и Ascensive Assets водеха кръга заедно с участието на cFund, Morningstar Ventures, Mechanism Capital, Kronos Research, FMFW, MGNR, Selini Capital, Skynet Trading и Portico Ventures.

Финансирането беше осигурено чрез просто споразумение за продажба на бъдещи токени (SAFT), каза съоснователят и главен изпълнителен директор на Ardana Райън Матову. Свежият капитал ще помогне за изграждането и разширяването на протокола, каза той.

Ardana изгражда два ключови продукта: стабилна монета, наречена dUSD и децентрализирана борса (DEX), наречена Danaswap. Стабилните монети ще позволят на потребителите да вземат заеми срещу токени на екосистемата Cardano.

DEX, от друга страна, ще позволи на потребителите да търгуват с токени, да печелят лихва от депозити в dUSD и да печелят награди в родния DANA токен на Ardana за осигуряване на ликвидност.

Не Пропускай: Трейдър споделя неговите топ алткойн избори

Матову каза, че протоколът се разработва от януари и ще стартира през четвъртото тримесечие на тази година. В момента за Ardana работят 25 души, а Матову търси да наеме още разработчици, каза той.

Проектите, базирани на Cardano, започнаха да набират средства наскоро, тъй като блокчейнът пусна възможности за смарт договори миналия месец. Някои от тези проекти включват ADALend, Spores и deFIRE.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Блокчейн Новини

Фондация TON предложи изгарянето на 50% от възнаграждението на валидаторите

Фондацията TON предложи да се въведе механизъм за изгаряне, който да унищожава 50% от всички такси за транзакции в мрежата TON.

юни 2, 2023 16:46 2 мин. четене

Deutsche Telekom си партнира с Polygon, разширявайки влиянието на блокчейн

Компанията майка на един от най-големите доставчици на клетъчни услуги в Съединените щати обяви участието си като валидатор в Polygon (MATIC), мрежа за мащабиране от втори слой.

юни 2, 2023 12:00 2 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Opera интегрира MultiversX за следващото ниво на Web3

MultiversX, блокчейн платформа с фокус върху метавселената, обяви партньорство с крипто браузъра на Opera, за да интегрира безпроблемно своята разрастваща се екосистема.

май 20, 2023 17:58 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.