НАЧАЛО Блокчейн

Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

януари 26, 2023 19:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano: Чарлз Хоскинсън коментира прекъсването в мрежата

Притесненията на крипто общността в последно време са доста основателни на фона на повечето неприятни ситуации в пространството, случили се в последната година.

Сред тези притеснителни събития се нарежда и неотдавнашният проблем в мрежата на Cardano (ADA). Сега нейния основател Чарлз Хоскинсън обясни какво наистина се е случило.

По-конкретно, вечерта между 21 и 22 януари (между блокове 8300569 и 8300570) блокчейнът на Cardano претърпя кратка “аномалия”, която временно е засегнала част от нодовете на мрежата, карайки ги да се изключат и рестартират, заяви екипът на Cardano в своя Community Digest на 23 януари.

Във видеоклип, излъчен на 23 януари, Хоскинсън обясни, че мрежата е спряла за около две минути:

Изглежда, че това е преходен проблем и вероятно е комбинация от съвкупност от неща, които са се случили по едно и също време, което означава, че възпроизводимостта е малко вероятна.

Въпреки че призна, че е трудно да се ограничи точното събитие, което е предизвикало този конкретен проблем, Хоскинсън каза, че “знаят коя част от кода е била засегната”, като повтори, че не изглежда да е възпроизводима.

Добрата новина е, че Cardano е направила точно това, което е трябвало да направи. Когато възникне прекъсване, по принцип системата се възстановява и се лекува, така че нодовете се връщат обратно. (…) Точно това сме проектирали да правят.

Освен това основателят на Cardano призна, че това не е перфектно решение, тъй като “в идеалния случай всеки път, когато разпределена система има подобен срив, бихте искали да знаете точната причина“. Такива системи обаче “понякога създават “възникващи бъгове”, така че локално това не може да се възпроизведе, но съвкупност от неща създава глобално състояние, което по някаква причина задейства нещо и системата на практика спира за някои хора“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: „Истинското движение тепърва предстои“, твърди анализатор


Това означава, че:

Транзакциите не бяха загубени, блоковете не бяха изпуснати, не бяха загубени пари, мрежата всъщност не спря. Тя спря малко и се възстанови, мрежата все още се движи напред и продължава да напредва. (…) Тя се самоизлекува и това е смисълът на децентрализираната разпределена устойчива система.

Накрая Хоскинсън увери обществеността, че има екип, който работи по този проблем и ще поправи всеки открит бъг, независимо дали е в библиотеката Haskell или в имплементацията на balanceR, която е поставена за оптимизиране на Cardano. По отношение на разбирането на това, което е предизвикало събитието, той заяви, че това ще изисква повече време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ анализатор споделя бичи прогнози за четири алткойна

В неотдавнашна стратегическа сесия известният крипто аналитик “Cred” сподели експертизата си за четири криптовалути, които отбелязаха положително пазарно движение през изминалата седмица.

март 25, 2023 17:00 2 мин. четене

Nasdaq ще предлага попечителство на Биткойн и Етериум

Според информация на Bloomberg News от 24 март фондовата борса Nasdaq със седалище в Ню Йорк планира да въведе услуга за попечителство на криптовалути до края на второто тримесечие.

март 25, 2023 9:00 1 мин. четене

Цената на токените на Terra Network пада след задържането на До Куон

Родните токени на Terra отбелязаха лек спад в стойността си, след като се появиха съобщения, че нейният основател До Куон е бил арестуван в Черна гора на 23 март.

март 24, 2023 23:30 2 мин. четене

Arbitrum води по дневни транзакции, а Етериум изостава

Употребата на Arbitrum (ARB) нарасна, след като решението за мащабиране от втори слой разпредели 12.75% от токените си чрез airdrop.

март 24, 2023 22:00 1 мин. четене