НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment

октомври 23, 2022 22:38 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment

Фирмата за блокчейн анализ Santiment твърди, че сигналите от веригата на Cardano показват, че в момента ADA е подценен.

От фирмата разглеждат MVRV Z-Score на Cardano, който сравнява общата пазарна капитализация на даден актив с общата му реализирана пазарна капитализация.

По принцип ниският Z-Score предполага, че даден актив е подценен. Според Santiment индексът MVRV Z-Score на ADA е на най-ниското си ниво от януари 2019 г. насам.

Сега Cardano се намира на най-ниската си относителна позиция спрямо реализираната си стойност от януари 2019 г. насам. 

Това е знак за подценяване въз основа на средните загуби на трейдърите. Цената на ADA се удвои през следващите три месеца, когато за последен път MVRV Z-Score достигна това ниво.

Santiment също така твърди, че криптопазарът показва признаци на капитулация, като много търговци затварят позиции на загуба. Според фирмата капитулацията потенциално дава началото на възстановяване на пазара.

Признаци на капитулация се появяват в петък, включително транзакции от адреси, които търгуват с активите си, докато са на загуба. При Биткойн се наблюдава най-ниското съотношение на транзакциите на загуба спрямо тези на печалба от 4 и половина месеца насам, а при Етериум – исторически минимум.


Докато при много крипто активи се наблюдават признаци на капитулация, Santiment също регистрира силно натрупване на алткойни от инвеститори с дълбоки джобове. Както отразихме от фирмата наскоро заявиха, че големи инвеститори на децентрализираната орална мрежа Chainlink са натрупали LINK на стойност над $312 милиона от началото на мечия пазар през 2022 г.

Адресите на големите инвеститори на Chainlink (притежаващи от 10,000 до един милион LINK) са били заети с натрупване по време на мечия пазар през 2022 г. От 3 март насам тези адреси са добавили общо 47.3 милиона LINK към портфейлите си. Това са около $312 милиона повече инвестирани средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Топ 5 алткойна, които да следите тази седмица

Криптовалутите продължават да са в период на консолидация, което е тона на криптопазара в момента, но мнозина следят за по-убедителни възможности. 

декември 5, 2022 1:02 1 мин. четене

Нови съмнения за Tether (USDT) тревожат крипто общността

Покрай скорошните събития около FTX много хора подлагат устойчивостта на сферата под съмнение като Tether отново са на фокус.

декември 4, 2022 20:10 1 мин. четене

Активното развитие на Cardano (ADA) може да е разковничето за бъдещето на проекта

От Santiment разкриха, че Cardano (ADA) е начело на списъка с развойна дейност през последните 30 дни. Така актива изпревари криптовалути като Polkadot (DOT) и Етериум (ETH). 

декември 4, 2022 19:14 1 мин. четене

Ето кои са топ транзакциите на крипто китовете през изминалата седмица

През изминалата седмица станахме свиделите на не малко транзакции на крипто китове. Общата им стойност е над $3 милиарда, а Binance са помогнали за осъществяването на около 80% от тях.

декември 4, 2022 17:55 1 мин. четене