НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment

23.10.2022 22:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA) е подценен, твърдят от Santiment

Фирмата за блокчейн анализ Santiment твърди, че сигналите от веригата на Cardano показват, че в момента ADA е подценен.

От фирмата разглеждат MVRV Z-Score на Cardano, който сравнява общата пазарна капитализация на даден актив с общата му реализирана пазарна капитализация.

По принцип ниският Z-Score предполага, че даден актив е подценен. Според Santiment индексът MVRV Z-Score на ADA е на най-ниското си ниво от януари 2019 г. насам.

Сега Cardano се намира на най-ниската си относителна позиция спрямо реализираната си стойност от януари 2019 г. насам. 

Това е знак за подценяване въз основа на средните загуби на трейдърите. Цената на ADA се удвои през следващите три месеца, когато за последен път MVRV Z-Score достигна това ниво.

Santiment също така твърди, че криптопазарът показва признаци на капитулация, като много търговци затварят позиции на загуба. Според фирмата капитулацията потенциално дава началото на възстановяване на пазара.

Признаци на капитулация се появяват в петък, включително транзакции от адреси, които търгуват с активите си, докато са на загуба. При Биткойн се наблюдава най-ниското съотношение на транзакциите на загуба спрямо тези на печалба от 4 и половина месеца насам, а при Етериум – исторически минимум.

Докато при много крипто активи се наблюдават признаци на капитулация, Santiment също регистрира силно натрупване на алткойни от инвеститори с дълбоки джобове. Както отразихме от фирмата наскоро заявиха, че големи инвеститори на децентрализираната орална мрежа Chainlink са натрупали LINK на стойност над $312 милиона от началото на мечия пазар през 2022 г.

Адресите на големите инвеститори на Chainlink (притежаващи от 10,000 до един милион LINK) са били заети с натрупване по време на мечия пазар през 2022 г. От 3 март насам тези адреси са добавили общо 47.3 милиона LINK към портфейлите си. Това са около $312 милиона повече инвестирани средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Крипто борсата Coinbase добави стейкинг на Avalanche (AVAX)

Крипто борсата Coinbase е готова да пусне стейкинг на Avalanche (AVAX), ход, който подчертава нейния стремеж за пазарна доминация.

24.05.2024 4:00 1 мин. четене

Ето как реагира цената на Етериум на дългоочакваното одобрение на спот ETF

SEC официално одобри 8 предложения за спот Етериум ETF за американските пазари, но как това се отрази на цената на актива?

24.05.2024 1:33 1 мин. четене

ИЗВЪНРЕДНО: SEC официално одобри спот Етериум ETF

Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC) е одобрила ускореното пускане на спот ETF за Етериум, както се посочва в документ, качен на уебсайта на агенцията.

24.05.2024 0:08 1 мин. четене

Все още няма одобрение на спот Етериум ETF – крипто общността тръпне в очакване

С идването на полунощ се очаква решението на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) относно потенциалното одобрение на спот Етериум ETF.

24.05.2024 0:01 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.