НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

ноември 26, 2022 18:53 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

Според данни броят на портфейлите в мрежата е нараснал с над 100,000 като от около 3.6 милиона в началото на месеца е достигнал над 3.7 милиона към момента на писане на статията.

Мрежата на ADA продължава да се разраства въпреки каскадните ефекти причинени от фалиралата крипто борса FTX и загубеното доверие в централизираните борси, a наскоро Cardano достигна ново постижение с пускането на първата си стабилна монета.

В блокчейна на Cardano се създават и други стабилни монети. Търговското звено на ADA – EMURGO обяви планираното пускане на новата си стабилна монета USDA, която е фиксирана към долара. Тя е първата, напълно обезпечена с фиатни средства, съответстваща на регулаторните изисквания за стабилни монети в екосистемата на Cardano.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group


Според информацията EMURGO USDA използва стабилността на щатския долар в комбинация със сигурността, ниските такси и екологичния блокчейн на Cardano. 

Освен това стабилната монета предлага „заключване на стойността на криптоактивите на инвеститорите чрез фиксация със съотношение 1:1 с щатския долар. В допълнение инвеститорите получават намаляване на волатилността и отключване на бързи глобални транзакции без забавянето на традиционното банкиране„.

Също така задвижваната от Cardano алгоритмична стабилна монета DJED ще бъде пусната в началото на 2023 г. в основната мрежа на платформата за смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Най-бързо растящите криптовалути за 2023 година

Най-бързо поскъпващи криптовалути през 2023 година. Всяка една от тях разполага с голям потенциал да расте по време на бичи пазар.

януари 29, 2023 14:18 7 мин. четене

Cardano: $4.5 милиарда навлизат в пазара – наплив на нови потребители

Блокчейн екосистемата на Cardano (ADA) пренесе огромния си растеж от 2022 г. в 2023 г., като още през първия месец на годината в мрежата продължиха да се наблюдават редица развития.

януари 28, 2023 17:00 2 мин. четене

Aave взе решение да изчисти дългове за милиони

DeFi протоколът Aave прие предложение за управление, което имаше за цел да премахне излишния дълг в CRV резерва на пула за ликвидност v2 на Етериум.

януари 28, 2023 12:00 2 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене