Home

Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

26.11.2022 18:53 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA): Броят на новите адреси продължава да расте

Броят на портфейлите в мрежата на Cardano (ADA) е нараснал с над 100,000 досега през последния месец след срива на FTX.

Според данни броят на портфейлите в мрежата е нараснал с над 100,000 като от около 3.6 милиона в началото на месеца е достигнал над 3.7 милиона към момента на писане на статията.

Мрежата на ADA продължава да се разраства въпреки каскадните ефекти причинени от фалиралата крипто борса FTX и загубеното доверие в централизираните борси, a наскоро Cardano достигна ново постижение с пускането на първата си стабилна монета.

В блокчейна на Cardano се създават и други стабилни монети. Търговското звено на ADA – EMURGO обяви планираното пускане на новата си стабилна монета USDA, която е фиксирана към долара. Тя е първата, напълно обезпечена с фиатни средства, съответстваща на регулаторните изисквания за стабилни монети в екосистемата на Cardano.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group


Според информацията EMURGO USDA използва стабилността на щатския долар в комбинация със сигурността, ниските такси и екологичния блокчейн на Cardano. 

Освен това стабилната монета предлага “заключване на стойността на криптоактивите на инвеститорите чрез фиксация със съотношение 1:1 с щатския долар. В допълнение инвеститорите получават намаляване на волатилността и отключване на бързи глобални транзакции без забавянето на традиционното банкиране“.

Също така задвижваната от Cardano алгоритмична стабилна монета DJED ще бъде пусната в началото на 2023 г. в основната мрежа на платформата за смарт договори.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

State Street обмисля въвеждането на стабилна монета

State Street Corporation, известна компания за финансови услуги, активно обмисля въвеждането на стабилна монета и депозитен токен като част от стратегията си за рационализиране на разплащанията с помощта на блокчейн технологията.

18.07.2024 7:00 1мин. четене

Cardano се сблъсква с мечи настроения въпреки предстоящата актуализация

Компанията за крипто анализи Santiment съобщи, че Cardano (ADA) преживява най-високото си ниво на мечи настроения от повече от година насам, като трейдърите до голяма степен отхвърлят криптовалутата.

17.07.2024 19:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.