НАЧАЛО Други

Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

ноември 26, 2022 15:19 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн (BTC): Мечият пазар почти се изчерпа, твърди директора на deVere Group

Главният изпълнителен директор на финансово-консултантската компания deVere Group Найджъл Грийн е оптимист, че мечият пазар на криптовалутите ще приключи след месеци.

Грийн казва, че цените на Биткойн (BTC) и други криптоактиви ще се повишат след като инфлацията започне да се забавя и централните банки започнат да разхлабват паричната си политика.

Според Грийн активите, които поевтиняха след повишаването на лихвените проценти, като криптовалутите, могат да започнат да се покачват през април 2023 г.

Активите, които най-много се възползваха от ниските лихвени проценти, естествено бяха най-силно засегнати през 2022 г. от повишенията. Те включват акции, особено в технологичния сектор, и криптовалути, наред с други рискови активи.

Очакваме, че с оттеглянето на програмата, което вероятно ще стане през второто тримесечие на 2023 г., това ще са активите, които ще преживеят някои от най-големите възходи.

Въпреки че [подобен] порив като предишните ралита е малко вероятен, вместо това ще видим по-стабилна, продължаваща възходяща траектория за Биткойн, когато започне разгръщането на програмата.

Твърдейки, че “доверието се прокрадва обратно на пазарите”, Грийн казва, че настоящата цена на Биткойн е привлекателна за дългосрочните инвеститори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн (BTC) ще се завърне по-силен от всякога, твърди Кати Ууд


Според него сериозните, дългосрочни инвеститори ще използват сегашните по-ниски оценки като възможност за покупка.

Едно от добрите неща при поскъпването беше, че когато прилива на безплатни пари избледня, можехме да видим реалната стойност на активите.

Въпреки че се понижи със 70% от рекордната си стойност през ноември 2021 г., предизвикана от хайпа, Биткойн остава най-добре представящият се клас активи за десетилетието.

Към момента на писане на статията Биткойн се търгува за $16,632.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Слабата политика на Русия може да се окаже пагубна за икономиката

Според доклад на Руския център за макроикономически анализи и краткосрочни прогнози руската икономика е изправена пред предизвикателства, свързани с времето, в което политиците полагат усилия за ограничаване на инфлацията и стабилизиране на рублата.

септември 25, 2023 15:00 2 мин. четене

Събужда ли се Биткойн и ще започне ли бичи пазар?

През последните няколко дни Биткойн остана в тесен търговски диапазон, въпреки че S&P 500 отбеляза четиридневен спад.

септември 25, 2023 14:00 2 мин. четене

Ще издържи ли САЩ на икономическите заплахи?

Икономиката на САЩ се сблъска с предизвикателства през тази година и сега е изправена пред съвкупност от потенциални опасности, които могат да доведат до по-голяма несигурност.

септември 25, 2023 13:00 3 мин. четене

САЩ вероятно ще вдигне още един път лихвените проценти тази година – какво означава това за Биткойн?

Най-новото обобщение на икономическите прогнози на Федералния резерв на САЩ, което беше публикувано по-рано тази седмица, предлага ценна информация за перспективите на централната банка по отношение на лихвените проценти и икономиката в по-широк план.

септември 25, 2023 11:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.