НАЧАЛО Алткойни

Cardano (ADA) бележи две значителни постижения

април 20, 2022 10:50 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano (ADA) бележи две значителни постижения

Дейността в блокчейна Cardano (ADA) започва да се активизира, като 400 нови проекта са в процес на работа, заедно със 100,000 нови портфейла, създадени през последния месец.

Според публикация в Twitter от 19-ти април от създателите на Cardano Input Output (IOHK), в мрежата има близо 900 проекта в процес на разработка. 

Цифрата е нараснала с около 400 от 11-ти март, след като вицепрезидентът на IOHK Тим Харисън заяви, че общият брой е около 500 чрез публикация в Linkedin.

Cardano е публичен и децентрализиран proof-of-stake (PoS) блокчейн, създаден от съоснователя на Етериум Чарлз Хоскинсън през 2017 г., след като той напусна екипа заради спорове относно бъдещата посока на мрежата.

Посочвайки някои от положителните развития на Cardano през последните 10 дни, IOHK изтъкна шест проекта, вариращи от токен суапове до DeFi приложения, които стартираха в основната мрежа, влязоха в тестови мрежи или стартираха чрез отворена бета версия.

Един нов проект, който получава значително внимание, е AGIX ERC-20 Converter Bride, който е разработен в сътрудничество със SingularityNET.

Инструментът стартира тази седмица и позволява на потребителите да преминават през базираните на Етериум ERC-20 токени за използване в Cardano, като се очаква DeFi секторът на мрежата да бъде значителен бенефициент.

Въпреки нарастващия брой проекти в процес на разработка, броят на децентразлираните приложения (DApps), стартирали и работещи на Cardano, изглежда е ограничен, като DeFi Llama изброява само 10 различни платформи, които представляват $224.96 от общата заключена стойност (TVL). По-специално, четири от тези платформи имат $0 TVL също извън техните собствени токени.

Що се отнася до NFT, Cardano дори не влиза в топ 15 на блокчейна по отношение на обема на продажбите през последните 24 часа, въпреки че петнадесетата класирана Theta генерира само $375 през този период.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще се повиши поради инфлацията – главен съветник на Allianz

Въпреки това основателят Чарлз Хоскинсън наскоро предложи във видео, публикувано в неговия канал в YouTube, че положението може скоро да се обърне с предстоящия хард форк Vasil през юни. Той заяви, че ще осигури “масово подобрение на производителността на Cardano” и неговите възможности за смарт договори.

Една област със силен растеж в момента е активността на портфейлите на Cardano, като данните от Cardano Blockchain insights показват, че броят на портфейлите на ADA се е увеличил със 100,000 от 22-ри март. Общата цифра към 19-ти април възлиза на 3.268 милиона.

В рамките на този период от време средният темп на нови ADA портфейли на ден нарасна от около 2,000 на 8,129. Броят на транзакциите/плащанията на ден обаче почти не се е увеличил, намалявайки от 106,952 на 22-ри март до 106,525 на 19-ти април.

От друга страна транзакциите, по-големи от $100,000, са се увеличили с 50 пъти от началото на 2022 г., което предполага, че може вече да има силно институционално търсене.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Три токена, които могат да скочат до 100Х – и защо предварителните продажби са новия хит

Крипто пазарът постоянно нараства, като към момента на писане на статията се движи около $1.08 трилиона. Разбира се, Биткойн остава най-стабилният играч с над 40% пазарен дял, но Етериум, BNB, Aave, Solana и другите алткойни също се развиват доста.  Въпреки това, крахът на FTX доказа на инвеститорите, че дали ще се търгува с нов токен, […]

февруари 4, 2023 16:12 6 мин. четене

Fantom скача с 200% – ще продължи ли възхода? – Santiment

Водеща фирма за криптоанализи предполага, че популярният алткойн е само в началния етап на голямо рали.

февруари 3, 2023 16:00 2 мин. четене

Optimism пуска първата си голяма актуализация в средата на март

Optimism, мрежа от втори слой на Етериум, ще пусне Bedrock, първата си голяма актуализация, на 16 март, с цел да подобри производителността.

февруари 3, 2023 14:11 2 мин. четене

Рекорден брой китови транзакции с Dogecoin на 31 януари

Santiment установи, че на 31 януари Dogecoin (DOGE) преживял най-големия брой китови транзакции през тази година.

февруари 3, 2023 11:10 2 мин. четене