Home

Cardano се подготвя за хард форка Chang

28.06.2024 16:30 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Cardano се подготвя за хард форка Chang

Фондация Cardano представи цялостна рамка за реформа на управлението, която съвпада с предстоящия хард форк Chang.

Тази стратегическа инициатива бележи преход към децентрализирана структура на управление в рамките на блокчейн екосистемата Cardano, целяща по-справедливо разпределение на правомощията за вземане на решения между заинтересованите страни.

Самата мрежа, известна с научния си подход към разработването и силния си фокус върху сигурността и устойчивостта, се подготвя за хард форка Chang, който се очаква да бъде един от най-съществените ѝ ъпгрейди. Тази актуализация представлява не само технически напредък, но и ключов ход към децентрализиран модел на управление, дългоочакван от общността на ADA.

Фондация Cardano се подготвя за хард форка Chang

Според информацията планът за преход на Фондация Cardano включва въвеждането на модел на управление, състоящ се от представители на делегати (DReps), оператори на пулове за дялове (SPO) и конституционен комитет. Този модел има за цел да осигури всеобхватност, разнообразие и баланс на силите, които са от решаващо значение за дългосрочната стабилност и цялост на децентрализираните мрежи.

По време на фазата на стартиране между ъпгрейдите Chang #1 и Chang #2 действията на управлението ще бъдат ограничени до промени в параметрите, иницииране на хард форк и информационни действия. Тази фаза е от съществено значение за поддържане на стабилността и сигурността на мрежата, докато структурите за управление се установят напълно.

По време на тази преходна фаза Фондацията ще бъде част от Временния конституционен комитет (ICC). ICC ще има правомощията да одобрява самостоятелно промени в параметрите на протокола и съвместно със SPO да инициира необходимите хард форкове. Комитетът също така ще тълкува Конституцията на Cardano, ще прави преглед на действията по управление, ще гарантира прозрачност и справедливост и ще подкрепя първоначалните структури за управление.

При неотдавнашните ICC избори Фондацията използва своя значителен дял от 20 милиона токена ADA, за да гласува. Изборите имаха за цел да изберат кандидати, които най-добре представят основополагащите принципи на новия модел на управление. Кандидатите бяха оценявани въз основа на тяхната ангажираност към общността, придържане към конституционните принципи, прозрачност и технически опит в блокчейн технологията.

Сред най-добре оценените кандидати бяха Атлантическият съвет на Cardano, Източният съвет на Cardano и личности като Лойд Дюхон и Джони Кели. Очаква се тази разнообразна група да представлява ефективно различните интереси в рамките на екосистемата.

Ангажимент за прозрачност

Фондацията наблегна на прозрачността по време на целия изборен процес, като позволи на заинтересованите страни да проследяват гласуването и разпределението на средствата чрез платформи като pool.pm. Тази прозрачност е в съответствие с по-широкия ангажимент за изграждане на доверие и гарантиране, че преходът към управление се извършва открито и справедливо.

Като цяло хард форкът Chang представлява важен етап за Cardano, който затвърждава отдадеността му на децентрализираното управление и принципите на приобщаване, разнообразие и стабилност в неговата блокчейн екосистема.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Хард форкът на Cardano наближава – какво следва за цената на ADA?

Cardano (ADA) може да види значителни ценови движения през следващия месец с предстоящия хард форк Chang.

19.07.2024 19:30 2мин. четене

XRP китовете правят големи движения на фона на волатилността на цените

Популярният алткойн XRP преживява сериозна активност от страна на китовете на фона на продължаващата волатилност на цените.

19.07.2024 18:30 1мин. четене

Този алткойн е на път да продължи бичия тренд след експлозивни печалби

Популярен крипто анализатор прогнозира продължаващ ръст за алткойн, който се повиши значително през изминалата година.

19.07.2024 16:30 1мин. четене

Крипто трейдър спечели милиони от меме монетата на Тръмп

Трейдър на криптовалути реализира огромна печалба от меме токен, посветен на Доналд Тръмп, чиято стойност нарасна неимоверно тази година.

19.07.2024 16:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.