Home

Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

25.06.2024 16:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Бумът на изкуственият интелект тепърва предстои – какво означава това за световната икономика?

Изкуственият интелект (AI) е на път да революционизира световната икономика, като според прогнозите до 2030 г. той може да добави невероятните $15.7 трилиона.

Очаква се продуктите, задвижвани от AI, оборудвани с най-съвременни технологии, да доминират на бъдещите пазари, поставяйки началото на това, което много експерти наричат златна ера както за изкуствения интелект, така и за Биткойн.

В скорошен доклад на счетоводната компания PwC се прогнозира, че AI ще даде тласък на световната икономика, добавяйки $15.7 трилиона до 2030 г.

Представители на бранша като Майкъл Сейлър и Антъни Помплиано подчертават потенциала на изкуствения интелект за генериране на огромно богатство, като Помплиано конкретно предвижда значителен ръст на БВП на САЩ благодарение на увеличената от AI производителност.

В интервю за CNBC Помплиано описа изкуственият интелект като “силен попътен вятър” за следващото десетилетие, прогнозирайки невероятен напредък с негова помощ. Тъй като AI се интегрира в различни сектори, се очаква въздействието му върху производителността и икономическия растеж да бъде дълбоко, а Биткойн се разглежда като ключов актив за опазване на генерираното богатство.

Големите технологични компании са водещи в иновациите в областта на изкуствения интелект. Nvidia, известна с AI чиповете си, доби сериозна популярност, надминавайки дори Microsoft и Apple благодарение на усъвършенстваната технология. Едновременно с това Amazon се готви да представи “Metis“, нов чатбот, задвижван от собствен модел за изкуствен интелект – Olympus. Тази инициатива ще позволи на Amazon да се конкурира с ChatGPT, предлагайки уникални отговори в реално време.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

Нова анкета разкрива какво ще правят инвеститорите в Биткойн след изплащането на Mt. Gox

Въпросът, който вълнува повечето крипто инвеститори, е какво ще се случи, след като Mt. Gox разпредели потребителските компенсации – ще има ли масови разпродажби, или хората ще задържат?

18.07.2024 19:30 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.