НАЧАЛО Биткойн

Български футболен отбор от първа лига започва да приема Биткойн

октомври 31, 2023 14:10 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Български футболен отбор от първа лига започва да приема Биткойн

ФК Ботев Пловдив, най-старият футболен клуб в България, наскоро направи новаторска стъпка, като въведе криптовалута за транзакции във фенмагазините и на трибуните по време на мачовете в българската Първа лига.

Клубът, създаден преди повече от век, направи този скок в дигиталния свят, като интегрира Биткойн и Lightning за peer-to-peer плащания, като планира да разшири този начин на плащане до продажбата на билети и онлайн магазина си.

Тази трансформираща стъпка беше осъществена чрез стратегическо партньорство с BTCPayServer, известен процесор за плащания с Биткойн. Изпълнението на трансакциите с Биткойн беше улеснено от CryptoDesk.bg, в сътрудничество с Bitcoinize.com за осигуряване на необходимите устройства за продажба (Point of Sale – PoS).

Антон Зингаревич, президент на клуба, изрази ентусиазма си от преминаването към дигиталната валута. Той подчерта огромния потенциал, който притежава Lightning Network, и предвиди трансакциите с Биткойн да станат толкова разпространени, колкото и използването на интернет в ежедневието ни. Зингаревич изтъкна удобството, което тази интеграция предлага на феновете и заинтересованите страни на клуба.

Фокусът на клуба не е насочен единствено към интеграцията на Биткойн. Те също така обновиха онлайн присъствието си, като актуализираха официалния си уебсайт, подобриха английските си канали в социалните медии и се присъединиха към Nostr – децентрализиран протокол за платформи за социални медии. Този ход позволява на феновете да бъдат в крак с последните новини за Пловдив в Nostr.

Инициативата на ФК “Ботев” Пловдив е в унисон със стъпките, предприети от Реал Бедфорд, футболен клуб от Обединеното кралство, известен с това, че пръв прие Биткойн. Питър Маккормак, председател на Реал Бедфорд, похвали постъпката на българския клуб, заявявайки: “Невероятно е да видим как все повече футболни клубове възприемат потенциала на Биткойн. Това не само повишава успеха на техния клуб, но и значително допринася за повишаване на осведомеността за Биткойн”.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.