НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Експерт прогнозира цена от $50,000 преди халвинга

октомври 30, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Експерт прогнозира цена от $50,000 преди халвинга

След като в продължение на почти три месеца се задържа под границата от $30,000, Биткойнът (BTC) най-накрая се освободи, надхвърляйки $34,000 в забележително рали миналата седмица.

Този скок беше подхранван главно от подновения пазарен оптимизъм, обусловен от нарастващите очаквания за одобрение от SEC на спот Биткойн борсово търгуван фонд (ETF) в САЩ. С възраждането на Биткойн общността на криптовалутите е оживена от спекулации за това какво ще се случи в бъдеще, включително за потенциала за нова бича серия.

Сред предоставящите прозрения е известният крипто експерт Майкъл ван де Поуп, който на 28 октомври сподели мислите си за следващата значителна съпротива на Биткойн, прогнозите за цените преди халвинга и потенциала за нови исторически върхове (ATH).

Според него, след последния пробив следващата значителна точка на съпротива за Биткойн се намира на $38,000, което означава ценови диапазон, в който продавачите може да наберат инерция. Въпреки това пазарният анализатор запазва убеждението, че пионерската криптовалута ще преодолее това препятствие и ще се изстреля до $45,000-$50,000 преди следващото халвинг събитие, което се предвижда да настъпи през април 2024 г.

Въпреки това Поуп предполага, че това няма да отбележи края на ценовите ралита на Биткойн.

Като се има предвид прогнозата му за скок на BTC до $50,000 преди халвингът, самото дългоочаквано събитие се очаква да подейства като още един катализатор.

По време на халвингът на Биткойн, се намалява възнаграждението, което миньорите получават за проверка на транзакции и добавяне на блокове към блокчейна. Това намаляване на предлагането, съчетано с нарастващо търсене, често води до рязък скок в цената на BTC поради повишената му дефицитност и засиленото търсене от страна на инвеститорите.

При това положение Поппе очаква, че водещата криптовалута ще навлезе във фаза на “консолидация” и “странична търговия за продължителен период“, преди да преживее значителен скок и да инициира “нови АТХ“.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Започва ли война сред общността на Биткойн?

Неотдавнашно разкритие на разработчик на Bitcoin Core предизвика вълнение в общността на Биткойн (BTC), намеквайки за потенциален вътрешен конфликт.

декември 7, 2023 21:00 2 мин. четене

Крипто търговията на Robinhood е достъпна вече и в Европа

В четвъртък Robinhood Markets направи важна стъпка, като стартира услуги за търговия с криптовалути за клиенти в Европейския съюз, навлизайки на пазар, белязан от по-ясни регулаторни насоки, особено в момент, когато крипто компаниите са подложени на интензивен контрол в САЩ.

декември 7, 2023 17:30 1 мин. четене

Европа променя мнението си за Биткойн? Нов документ описва потенциала на криптовалутата

Неотдавнашна публикация на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвика разговори в криптовалутната общност, предлагайки нова перспектива за влиянието на Биткойн върху световната икономика, особено в регионите с висока инфлация.

декември 7, 2023 15:00 3 мин. четене

Ето кога Биткойн може да достигне своя връх според пазарен експерт

Пазарният пейзаж, наблюдаван от опитния крипто аналитик Бенджамин Коуен, разкри интригуващи сигнали, които биха могли да повлияят на траекторията на Биткойн (BTC).

декември 7, 2023 12:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.